Udland

Cyklist gjorde det rigtige, da puma dræbte

De to mænd, der blev angrebet af en puma nær Seattle, forsvarede sig som man skal, lyder det i foreløbig rapport fra de lokale myndigheder.

Det må være enhver motionscykelrytters værste mareridt. Men selv om situationen hurtigt fremstod dybt alvorlig og truende, gjorde de to mænd, som lørdag blev angrebet af en puma i Cascade Mountains 50 kilometer øst for Seattle, alt det rigtige.

Af en rapport udfærdiget af de lokale myndigheder fremgår det, at de to mænd på henholdsvis 31 og 32 år hurtigt steg af deres moutainbikes og begyndte at lave larm for at skræmme pumaen. Den ene mand gik endda så vidt som til at slå ud efter den store vildkat med sin cykel, da den angreb første gang.

- De gjorde alt det, de burde gøre i den situation. Men noget var galt med den puma, siger Ryan Abbott, politiassistent i King's County, som har stået for efterforskningen.

Da pumaen angreb mændene, blev den ene efterladt hårdt såret, mens den anden mand, hårdt såret af rifter og skrammer efter kamp med pumaen, flygtede på sin cykel for at hente hjælp tre kilometer derfra. Ifølge The Guardian nåede han at se sin ven blive slæbt væk af det store kattedyr, der kan nå en vægt på op imod 100 kilo.

Puma søgte tilflugt i træ

Det tog et eftersøgningshold fire timer at finde den dræbte mand, der var blevet slæbt væk til et hulelignende bo.

Lokale politifolk forsøgte i første omgang at dræbe pumaen, som dog nåede at flygte. Først senere eftersporede og dræbte politi og hunde en puma, som havde søgt tilflugt i et træ. Man formoder, den dræbte puma stod bag det opsigtsvækkende drab på cyklisten, men det skal en DNA-prøve påvise.

Det er anslået 2000 pumaer i staten Washington og myndighederne tillader jagt på 250 dyr om året.

Selv om pumaen går for at være menneskesky, har der været nærkontakt mellem vilddyr og mennesker igennem de seneste hundrede år, hvor der er rapporteret 25 dødelige angreb på mennesker og 95 uden dødelig udgang.