Tusinder valfarter lige nu mod royalt bryllup – fans har sovet på gaden i dagevis

Det myldrer med tusindvis af forventningsfulde tilskuere på gaderne i Windsor, hvor årets helt store royale begivenhed finder sted i dag.

Prins Harry og Meghan Markle har valgt at holde deres bryllup på landet i byen Windsor 40 kilometer uden for deres hjem i London.

Windsor har været på den anden ende de sidste mange uger og særligt siden mandag, hvor de første fans meldte deres ankomst. Folk fra hele verden er nu samlet i gaderne og byen summer af folkefest.  

Byen har 30.000 indbyggere som er vant til turister, når de besøger byens helt store attraktion, Windsor Castle, hvor brylluppet skal stå. I dag er der dog tale om en del flere gæster end byens indbyggere er vant til. Det britiske politi forventer at omkring 100.000 vil lægge vejen forbi Windsor for at lykønske bryllupsparret, når de klokken 14 kører igennem byen i åben karet.

Allerede klokken fem i morges blev vejene omkring slottet lukket, og folk er nu gående ind mod byen. Der er lange køer ved de omkringliggende byers togstationer, for i dag har alle samme destination, nemlig Windsor. For at få et glimt at parret har de håbefulde tilskuere været tidligt oppe.

- Vi stod op klokken 03 i nat for at nå det første tog til Windsor klokken 04, fortæller britiske David Anderson, der sammen flere tusinde andre haster fra stationen for at få en god plads. 

Dedikerede fans har camperet i dagevis

Flere royale fans er dog ikke nøjedes med at stå tidligt op. De har sovet på gaden foran slottet i campingstole og på liggeunderlag. Telte har ikke været tilladt, så det har været en kold fornøjelse. Humøret tidligt lørdag morgen fejler dog bestemt ikke noget. 

- Det har været koldt i nat. Koldt og sjovt, vi har en fest. Vi har sunget sange og danset hele natten for at holde varmen, fortæller Jennifer Williams, som ankom for to dage siden fra Virginia i USA til TV 2. 

Hun sidder sammen med en gruppe andre amerikanere. Ingen af dem kendte hinanden for to dage siden. Men nu er de "Team Meghan", for de er stolte af hende, og strategien for karetturen er lagt:

- Når de kører forbi vil vi alle sammen råbe på Meghan. Vi håber hun vender sig og kigger lige på os. 

De dedikerede fans har sovet op ad hegnet, der er sat op langs karetruten, og kommer derfor helt tæt på parret. Her til morgen blev der spekuleret i, hvad royalisterne ville sige til Prins Harry og Meghan Markle, hvis de stod foran dem. 

- Jeg ville begynde at græde. Det ville være glædestårer. Jeg ville blive så nervøs, at jeg sikkert ville glemme at sige tillykke, fortæller Karen Walter fra USA. Hendes veninde Lucy Winter tilføjer:

- Jeg ville fortælle Meghan, at vi er stolte af, at hun repræsenterer vores land. 

Parret har sovet hver for sig

Imens tilskuerne med glæde har sovet på gaden, så har Harry og Meghan tilbragt deres sidste nat som ugifte i ro og mag udenfor Windsor – og traditionen tro, hver for sig.

Prins Harrys sidste timer som en fri mand er blevet brugt på det fine hotel Cowarth Park 10 km fra Windsor sammen med hans bror og forlover Prins William, skriver BBC.

I går gav prinsebrødrene, de tålmodige fans i Windsor noget af en overraskelse, da de pludselig gik i gaderne foran slottet for at hilse på de mange fremmødte. Prins Harry var i topform og til spørgsmålet om, hvordan han havde det før den store dag, svarede han ifølge det britiske medie Sky News: 

- Afslappet, selvfølgelig. 

Meghan Markle har sammen med sin mor overnattet på det eksklusive Cliveden House Hotel. Mor og datter vil om få timer følges til St. George's Chapel, hvor vielsen skal foregå. Her vil Harrys far Prins Charles stå klar til at føre bruden op ad kirkegulvet. Det meddelte Kensington Palace i går på Twitter, efter det i nogle dage har været uvist, hvem der skulle erstatte Meghan Markles far Thomas Markle, som er blevet forhindret i at deltage.

 Du kan følge brylluppet live på TV 2 og TV 2 Play fra klokken 9-15 og i liveblog på tv2.dk.