Her åbner Putin rekordlang bro - en torn i øjet på EU
Broen skal forbinde Rusland med halvøen Krim, som russerne annekterede i 2014.
Den russiske præsident Vladimir Putin sad selv bag rattet, da en konvoj af lastbiler med russiske flag tirsdag eftermiddag indviede en ny bro mellem Rusland og halvøen Krim.
Med sine 19 kilometer er broen ifølge CNN Europas længste. Den titel har hidtil tilhørt Vasco da Gama-broen i Portugal, men nu har Putin altså slået den rekord.
I en orange Kamaz-lastbil tog Vladimir Putin turen på broen, der går fra Krasnodar-regionen i det russiske fastland til byen Kertj på halvøen Krim.
Fremme på Krim gik Vladimir Putin på scenen, hvor han blev modtaget med klapsalver fra de arbejdere, der har været med til at bygge broen.
- Folk helt tilbage i gammelfar zarens tid drømte om at bygge denne bro, lød det fra Vladimir Putin til arbejderne.
Det er zar Nikolaj II's gamle drøm, som Putin har gjort til virkelighed. Første Verdenskrig satte en stopper for zarens planer, men nu er Krim landfast med Rusland efter mere end 100 års venten.
Broen til Krim er en torn i øjet på blandt andre EU, der indførte sanktioner mod russerne, da de annekterede den ukrainske halvø i 2014 i kølvandet på længere tids uroligheder.
- Det her er jo et tegn i sol, måne og stjerner på, at Putin ikke har tænkt sig at opgive Krim. Han sender et signal til Vesten om, at Krim er og bliver russisk, og sådan bliver det også fremover på trods af sanktioner og internationale fordømmelser, siger TV 2s EU-korrespondent Lotte Mejlhede, der besøgte Krim tidligere på året.
Putins prestigeprojekt åbner først rigtigt for biler og offentlig trafik onsdag, skriver den russiske regering på sin hjemmeside. Næste år vil der også køre tog på den rekordlange bro, der har været undervejs siden 2015.
Når broen er helt færdig, vil den kunne klare 40.000 biler om dagen og 13 millioner tons gods om året, oplyser det russiske nyhedsbureau RIA Novosty.
Annektering skyld i dårligt forhold til Vesten
Det var tilbage i 2014, at Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim. Halvøen havde ellers været ukrainsk, siden den i 1954 blev overdraget fra den russiske del til den ukrainske del af det daværende Sovjetunionen.
Ved en kontroversiel folkeafstemning i marts 2014 stemte Krims beboere for at blive indlemmet i Den Russiske Føderation. Det fik USA og EU til at indføre sanktioner mod Rusland. Senere er sanktionerne blevet udvidet adskillige gange, og Putin har også svaret igen med sanktioner den anden vej.
Faktisk er annekteringen af Krim en stor del af årsagen til det anspændte forhold mellem Rusland og Vesten i dag.
- Det var her, starten på det dårlige forhold til Rusland begyndte, så vi nu er tilbage i en situation, der nærmer sig Den Kolde Krig, siger TV 2s korrespondent Lotte Mejlhede.
Mens Vesten fordømmer Ruslands handlinger på Krim, så er mange af halvøens beboere tilfredse med at være en del af Den Russiske Føderation. Det oplevede TV 2s korrespondent Lotte Mejlhede, da hun var på Krim i forbindelse med det russiske præsidentvalg i marts.
- Folk har længe drømt om, at landet kom tilbage til Rusland. Nu er det sket, og jeg tror, genforeningen er for evigt, sagde Putin-tilhængeren Irina Pavlichenko dengang til TV 2.
Tv-signalet fra dagens åbning blev slukket, inden Putin havde forladt Krim. Så om han tog lastbilen hjem til Moskva, melder historien ikke noget om.