Udland

En dræbt og flere såret ved knivangreb i Paris

Også gerningsmanden er død, oplyser politiet.

En person gik omkring klokken 21.30 lørdag aften til angreb på flere mennesker i hjertet af Paris i et område, som er kendt for sit natteliv.

Fem personer blev ramt, hvoraf én har mistet livet. To andre er alvorligt såret, og to er lettere såret.

Det oplyser politiet i Paris, som også bekræfter, at gerningsmanden er død.

Forinden havde politiet på Twitter skrevet, at gerningsmanden var under politiets kontrol. Siden kom det frem, at politiet i første omgang forsøgte at stoppe gerningsmanden med en strømpistol, inden de skød og dræbte ham.

Vidner beskriver, hvordan de hørte manden råbe "Allahu Akbar" (Allah er stor, red.). Islamisk Stat har efterfølgende oplyst, at en soldat fra den militante gruppe udførte angrebet, skriver BBC.

Ung mand fra Tjetjenien

Søndag formiddag oplyste de franske myndigheder, ifølge nyhedsbureauet AP, at den dræbte gerningsmand var født i 1997 i Tjetjenien. Han er ikke tidligere kendt af politiet.

Myndighederne oplyste desuden, at gerningsmanden ikke kendte sine ofre.

Det er desuden uvist, hvorvidt han har tilknytning til radikale grupper. Den unge mands forældre bliver søndag afhørt af myndighederne.

Macron: Frankrig vil ikke give sig

Den franske indenrigsminister, Gérard Collomb, roser på Twitter politiet for at have neutraliseret gerningsmanden og skriver, at hans tanker er med ofrene.

Også den franske præsident, Emmanuel Macron, kommenterede angrebet lørdag aften på Twitter: 

- Frankrig har endnu engang betalt i blod, men vil ikke give sig en tomme over for frihedens fjender, skrev han.

Barrikaderede sig på cafeer og restauranter

Angrebet skete i 2. arrondissement, hvor operaen i Paris ligger. Ifølge avisen Le Parisien skete angrebet i nærheden af gaden Saint-Augustin, der er kendt for sine mange restauranter.

Folk flygtede ind på cafeer og restauranter, hvor de barrikaderede sig, mens gerningsmanden forgæves forsøgte at trænge ind.

Antiterrorafdelingen i Paris undersøger nu sagen nærmere. Gerningsmandens identitet og motiv for angrebet er endnu ukendt.

De seneste tre år har Frankrig oplevet adskillige terrorangreb. Over 230 mennesker har mistet livet.

Fem personer blev ramt under angrebet, hvoraf én har mistet livet. To andre er alvorligt såret, og to er lettere såret. Video: Anne Brandbjerg