Trump afslører tid og sted for møde med Kim Jong-un

16x9
Afsløringen af tid og sted kommer i kølvandet på løsladelsen af tre amerikanske statsborgere, som i flere måneder har siddet i nordkoreansk fangenskab.  Foto: Mandel Ngan, - / Ritzau Scanpix

Det forestående møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, finder sted i Singapore.

I flere uger har det været hemmeligholdt, hvor og hvornår topmødet mellem USA og Nordkorea finder sted. 

Torsdag har USA's præsident, Donald Trump, imidlertid afsløret begge dele på det sociale medie Twitter: 

- Det længe ventede møde mellem Kim Jong-un og mig selv vil finde sted i Singapore den 12. juni, skriver Donald Trump på Twitter og fortsætter: 

- Vi vil begge forsøge at gøre det til et særligt øjeblik for verdensfreden. 

Tidligere har præsidenten fortalt, at mødet skal omhandle atomafrustningen på den koreanske halvø

Tre fanger løsladt som optakt

Trumps afslørende tweet kommer i kølvandet på løsladelsen af tre amerikanske statsborgere, som i flere måneder har siddet i nordkoreansk fangenskab

Og at de to ting falder sammen, er ikke tilfældigt, siger TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt: 

- Amerikanske officials siger til avisen New York Times, at løsladelsen af disse tre amerikanere simpelthen var en forudsætning for, at mødet overhovedet kunne finde sted. 

Donald Trump udnyttede da også løsladelsen til at holde et interimistisk pressemøde på landingsbanen, hvor han takkede den nordkoreanske leder: 

- Vi starter på en frisk. Der er sket mange fremskridt. Jeg tror virkelig, han er klar til at gøre noget og bringe det land ind i den rigtige verden. Det tror jeg virkelig på, sagde Trump.

Har også indgået aftale med Sydkorea

I 2017 trodsede Nordkorea flere gange USA og det internationale samfund ved at gennemførte atomprøvesprængninger og prøveaffyringer af ballistiske missiler. 

Det fik blandt andet Donald Trump til at true med krig mod landet.

I 2018 har Nordkoreas Kim Jong-un dog vist sig fra en mere forsonende side og tilnærmet sig både USA og naboerne fra Sydkorea. 

I slutningen af april mødtes Kim Jong-un med Sydkoreas leder, Moon Jae-in, hvor de to ledere underskrev en historisk erklæring, der skal forene og fremme samarbejdet på den koreanske halvø og gøre den til en atomvåben-fri zone.