Udland

Giraf dræber prisvindende fotograf med sin hals

Carlos Carvalho under tidligere optagelser. Den 47-årige sydafrikaner var en erfaren naturfotograf og far til to. Facebook

Et hårdt slag i hovedet har kostet sydafrikaneren Carlos Carvalho livet.

Normalt regnes giraffen ikke for at være noget farligt eller dødbringende dyr på savannen. Men at det store og langhalsede dyr kan forvolde stor skade, hvis det bliver aggressivt, stod på tragisk vis klart onsdag, da naturfotografen Carlos Carvalho onsdag blev angrebet i Glen Africa Country Lodge.

Natten til lørdag blev Carlos Carvalho erklæret død uden at være kommet til bevidsthed.

- Da Carlos stod foran giraffen og filmede, spredte den forbenene, bøjede halsen og svingede hovedet af fuld kraft mod Carlos, fortæller Richard Brooker, der er ejer af naturparken, hvor giraffen med navnet Gerald har sin gang.

Carlos Carvalho blev ramt i hovedet med fuld kraft af den stangende giraf, og selv om han i hast blev fløjet til nærmeste hospital i Johannesburg, afgik han senere ved døden af sine hovedskader.

Angreb kom ud af det blå for fuld kraft

- Det hele kom ud af det blå. Carlos stod og lavede næroptagelser af Geralds krop og ben og havde fokus gennem kameraet. Carlos var overhovedet ikke klar over faren og nåede aldrig at se det komme, siger Richard Brooker til Telegraph.

- Jeg kunne se, at han havde pådraget sig en svær hovedskade, han var bevidstløs, men jeg havde ingen anelse om, at han ville dø af det, siger Drikus Van Der Merwe, der var med på filmholdet.

Carlos Carvalho var en erfaren naturfotograf og havde mere end 20 års erfaring i branchen. Han havde flere internationale priser på sit cv og debuterede som instruktør i eget navn i 2014 med filmen 'The Forgotten Kingdom'. 

Den dræbende giraf har fået lov at leve videre trods sit angreb på Carlos Carvalho.

- Gerald har ikke gjort noget forkert, siger ejeren af naturparken, Richard Brooker, om den gamle giraf-tyr.