Våbenlobby møder hård kritik efter forbud: - En hysterisk morsom parodi på sig selv

Forbuddet er ifølge våbenorganisationen indført for at sikre USA's vicepræsident Mike Pence, der skal tale ved konferencen.

Den amerikanske våbenorganisation National Rifle Association (NRA) er kommet i modvind for at forbyde våben under en af organisationens ledelseskonferencer i byen Dallas.

Fredag skal den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, holde tale under konferencen, og før og under hans deltagelse i konferencen er det forbudt at bære våben.

Forbuddet er indført for at sikre vicepræsidentens sikkerhed, og der er "ingen opbevaring af skydevåben", skriver NRA i en meddelelse forud for konferencen.

Knife Rights, der advokerer for knive, vil tilbyde "gratis opbevaring" af knive, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge NRA sker forbuddet under ordre fra Secret Service, der varetager vicepræsidentens sikkerhed.

Men på trods af det er organisationen nu udsat for hård kritik for at være gået med til forbuddet for at øge sikkerheden.

Blandt de stærkeste kritikere er overlevende fra et skoleskyderi i Florida i februar, der anklager NRA for at være blevet "en hysterisk morsom parodi på sig selv".

Den 14. februar blev USA ramt af endnu et skoleskyderi, da den 19-årige gerningsmand Nikolas Cruz trængte ind på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland og dræbte 17 personer.

USA har været udsat for endnu et skoleskyderi. Gerningsmandens tidligere klassekammerater var bange for, at han ville gå amok en dag. Video: Ida Brodtkorb

Efter skyderiet gik overlevende fra skolen og andre unge våbenlovsaktivister på gaderne og i medierne og krævede reformer af våbenloven i USA.

Selvom problematikken har været vendt mange gange i landet, uden der er sket forandringer, fik de overlevende frontkæmpere denne gang anderledes momentum. Et momentum der betød, at Floridas senat i begyndelsen af marts stemte for at stramme våbenlovgivningen i delstaten.

Og nogle af våbenlovsaktivisterne kritiserer nu i kraftige vendinger NRA for at være gået med til at forbyde våben for at øge sikkerheden for vicepræsidenten. 

For samtidig er organisationen fortaler for flere våben på blandt andet amerikanske skoler for at beskytte børn og unge mod skoleskyderier.  

Matt Deitsch, der har været med til at organisere demonstrationer for stramninger af våbenlovgivningen, kritiserer på Twitter NRA for det nye forbud. 

- Du fortæller mig, at for at skabe sikkerhed for vicepræsidenten må der ikke være våben, men når det kommer til børn, vil de have våben overalt? 

Cameron Kasky, der overlevede skyderiet på skolen i Parkland, stemmer i og anklager NRA for at være en parodi.

- NRA har udviklet sig til sådan en hysterisk morsom parodi på sig selv, skriver Cameron Kasky på Twitter.

NRA går ind for en liberal våbenlovgivning og har ifølge Huffington Post foreslået, at lærere i skolerne skal bære våben.