Udland

Prins Harry har valgt sin forlover

Prins Harry og Meghan Markle skal giftes 19. maj 2018. Daniel Leal-olivas / Scanpix Denmark

Brødrene Harry og William har før stået ved alteret side om side.

Om mindre end en måned ringer bryllupsklokkerne over hele Storbritannien, når prins Harry gifter sig med sin udkårne, den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle.

Og når han står ved alteret og venter spændt på hende, mens millioner af seere verden over følger med, kan han støtte sig op ad sin storebror, prins William. 

Det er nemlig ham, prins Harry netop har afsløret som sin forlover. 

Bytter plads

Det er ikke første gang, de to brødre står sammen og venter i spænding. 

I 2011 var rollerne omvendt.

Her var prins Harry forlover for sin bror, prins William, da han giftede sig med sin kæreste gennem ti år, hertuginde Kate.

Ifølge hoffet er prins William meget glad for, at den kommende brudgom har valgt ham. 

Pippa Middleton og prins Harry stod bag brudeparret, da prins William og Kate Middleton giftede sig i Westminister Abbey i 2011.

- Hertugen af Cambridge (prins William, red.) er beæret over at være blevet spurgt, og han ser rigtig meget frem til at støtte sin bror, oplyser hoffet. 

Faldt på knæ midt i maden

Det kommende brudepar annoncerede deres forlovelse i november, og i et interview med BBC løftede Meghan Markle sløret for, at Prinsen faldt på knæ, mens parret var ved at tilberede en kylling i hans hjem.

- Det var sødt og naturligt. Og meget romantisk, fortalte skuespillerinden.

Meghan Markle viser sin forlovelsesring frem.

Siden da er planerne for den store dag blevet afsløret drypvis. 

Selve ceremonien kommer til at foregå i St. George's Chapel i Windsor Castle, der ligger ved kongeslottet Windsor vest for London.

Kapellet er fra det 15. århundrede og mere intimt end Westminster Abbey, hvor prins William og Kate Middleton blev gift. 

Den britiske prins Harry og hans forlovede, Meghan Markle, fortæller i et tv-interview om deres første møde og om, hvordan prinsen friede. Video: Mie Leonora Heiberg

Vil dele dagen med offentligheden

Men selvom pladsen inde i kirken er mindre, vil brudeparret gerne fejre deres kærlighed med så mange som muligt. 

2640 helt almindelige briter, blandt andet flere hundrede skoleelever, har derfor fået en invitation til at deltage i dagen inden for murerne på slottet.

Her kan de se gommen, bruden og alle bryllupsgæsterne ankomme til kirken, og de vil være helt tæt på, når prins Harry og Meghan Markle træder ud igen og viser sig offentligt for første gang som mand og kone.

Andre kan følge dem undervejs på den karettur, de skal på efterfølgende, mens millioner og atter milioner forventes at følge med bag tv-skærmene. 

Frabeder sig gaver

De mange interesserede og inviterede skal dog ikke bekymre sig om, hvad man køber til et kongeligt brudepar på deres store dag. 

De har nemlig frabedt sig personlige gaver. 

- Prins Harry og frøken Meghan Markle er utroligt taknemmelige for den velvilje, de har mødt, siden de annoncerede deres forlovelse, og de er opsat på, at så mange mennesker som muligt får gavn af denne generøsitet, lyder forklaringen fra det britiske kongehus.

I stedet for fysiske gaver har det forlovede par i fællesskab udvalgt syv velgørende organisationer, som de opfordrer folk til at donere penge til.

Det er organisationer, der arbejder for alt fra HIV-smittede børn og hjemløse til kystbeskyttelse.

10 ting du bør vide om prins Harrys kommende hustru

 1. Hedder ikke Meghan til fornavn

  Meghan Markle blev født i Los Angeles i 1981 - hendes fulde navn er Rachel Meghan Markle.

  Hendes mor, Doria Ragland, arbejder som socialarbejder og yoga-instruktør, mens hendes far, Thomas W. Markle, er lyssætter. Forældrene blev skilt i 1988, men forblev venner.

 2. Fik kun roller som den pæne pige

  Meghan Markle var kuffertpige i quiz-programmet 'Deal eller No Deal'.

  Hun har interesseret sig for skuespil, siden hun var barn, og gik også på skuespillerskole som teenager. Som mange andre skuespillere måtte hun kæmpe for at bryde igennem, og i sine 20’ere havde hun primært småroller som "den kønne pige". På et tidspunkt var hun ”kuffert-pige” i underholdningsprogrammet ’Deal Eller No Deal’.

 3. Svært at være mulat

  Meghan Markle til sportseventen 'The Invictus Games' med sin mor Doria Ragland.

  Meghan Markles mor er afroamerikaner, og Meghan har ved flere lejligheder måttet kæmpe med det faktum, at hun er mulat. Når hun fulgtes med sin mor som barn, oplevede hun flere gange, at forbipasserende troede, hendes mor var hendes barnepige, fordi hun var sort.

  Men også som voksen har Meghan Markle måttet kæmpe med sin hudfarve - blandt andet som skuespiller.

  - Jeg var ikke sort nok til de sorte roller, og jeg var ikke hvid nok til de hvide roller, så jeg blev en etnisk kamelæon, der ikke kunne få et job, har hun blandt andet fortalt. 

 4. Det store gennembrud

  Meghan Markle spiller rollen som Rachel Zane i 'Suits'.

  Efter en række småroller og modeljobs brød hun igennem i rollen som den advokatfuldmægtige Rachel Zane i tv-serien ’Suits’. Serien begyndte i 2011 og blev særdeles populær og har indtil videre kørt i syv sæsoner.

 5. Hun har allerede været gift én gang

  Meghan Markle med sin eksmand Trevor Engelson

  Meghan Markle har været gift før. I 2011 blev hun gift med sin kæreste igennem syv år - skuespiller og producer Trevor Engelson - men i 2013 blev parret skilt.

  Ifølge programmet 'Da Harry mødte Meghan' sled det blandt andet på forholdet, at Meghan tilbragte meget tid på 'Suits'-indspilningerne i Toronto, mens Trevor Engelson blev tilbage i Los Angeles.

 6. Hun er feminist

  Meghan Markle blev træt af, at hun altid skulle være halvnøgen i 'Suits', og sagde til sidst fra.

  Meghan Markle har proklameret, at hun er feminist, og hun er blandt andet talsmand for kvinderrettigheder i FN. Men hun kæmper også en kamp for kvinder i sin dagligdag.

  Da hun modtog manuskriptet til tredje sæson af ’Suits’, opdagde hun noget, der fik hende til at sætte foden ned:

  - I denne sæson begyndte hver eneste scene med: Rachel kommer ind kun iført et håndklæde. Og jeg sagde: "Nej! Det gider jeg ikke mere", sagde hun ved en One Young World-konference i 2016.

 7. Har været blogger

  Sådan ser Meghan Markles blog 'The Tig' ud.

  I 2014 begyndte hun at skrive sin egen blog med navnet ’The Tig’. Her har hun skrevet om alt fra rejser og mad til mode og skønhed. Hun lukkede dog bloggen ned i april 2017 – cirka et halvt år efter, at hun begyndte at date prins Harry.

 8. Mødte Harry via fælles venner

  Meghan og prins Harry er begyndt at vise sig sammen ved offentlige arrangementer.

  Ifølge programmet ’Da Harry mødte Meghan’ var det Meghan Markles designer-veninde Misha Nonoo, der bragte parret sammen. Nonoo var nemlig gift med prins Harrys skoleven Alexander Gilkes.

 9. Hænger ud med de rigtige folk

  Serena Williams er blandt Meghan Markles kendisvenner.

  Meghan Markle er vant til at begå sig i den øvre middelklasse og overklassen. Hun har adskillige ”fine” og kendte venner - blandt andre tennisstjernen Serena Williams.

 10. Royalt ægteskab kommer til at ødelægge karrieren

  Når Meghan Markle bliver gift, skal hun indstille sig på at sløjfe karrieren som skuespiller.

  - Det vil næsten være umuligt at forsætte med at spille skuespil, vurderer royal kommentator og forfatter Katie Nicholl i programmet 'Da Harry mødte Meghan'.

Kilde: Programmet: 'Da Harry mødte Meghan'.