Udland

Facebooks overskud vokser trods skandalesag

Sagen om Facebooks lemfældige omgang med brugernes private data ser ikke ud til at ramme økonomien. Endnu da.

Virksomheden bag det sociale medie Facebook klarer sig igennem årets første kvartal med et kraftigt forøget overskud trods den seneste tids udfordringer.

Facebooks første kvartalsregnskab i 2018 viser således et overskud på fem milliarder dollar - eller godt 30 milliarder kroner - hvilket er en forøgelse på 63 procent. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig er indtægterne fra annoncer steget med 50 procent til 11,8 milliarder dollar. Det gennemsnitlige antal daglige brugere er også steget fra 2,1 milliarder til 2,2 milliarder. 

Zuckerberg: Bedre start end ventet 

Facebooks stifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, lægger i sine kommentarer til regnskabet ikke skjul på, at han kunne have frygtet et dårligere regnskab.

- Selv om vi har stået over for væsentlige udfordringer, så har vores fællesskab og forretning fået en stærk start på 2018, skriver Zuckerberg.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er de gode regnskabstal noget bedre end ventet.

Dpa noterer dog samtidig, at der var grænser for, hvor meget de seneste måneders skandale om Facebooks lemfældige omgang med brugernes private data kunne påvirke regnskabet. 

Skandalesag kan ramme næste regnskab

Det skyldes, at sagen først for alvor kom til offentlighedens kendskab i slutningen af regnskabsperioden.

Derfor ventes sagen om deling af data med analysefirmaet Cambridge Analytica først for alvor at kunne slå igennem i næste kvartalsregnskab.

Facebook har været i stormvejr de seneste måneder, efter at det kom frem, at Cambridge Analytica var kommet i besiddelse af millioner af brugeres oplysninger uden deres vidende. 

Facebook-chef skal vidne i Storbritannien

Private data blev brugt i forsøg på at få Donald Trump valgt som præsident i USA.

Siden har Facebook-stifter Mark Zuckerberg været til høring i den amerikanske kongres. Også i EU-Parlamentet ønsker et flertal at stille spørgsmål til Zuckerberg.

Torsdag skal Facebooks teknologiske chef, Mike Schroepfer, svare på spørgsmål om Cambridge Analytica-skandalen i det britiske underhus, hvor han skal vidne for en komité.