Udland

Bror reagerer på støtte efter 28-årige Aviciis død

Stockholms natklubber har holdt et minuts stilhed, mens musikere verden over står i kø for at kondolere.

- Tak til alle de fantastiske mennesker omkring mig for jeres fine ord i en svær tid. I er vidunderlige. Jeg elsker jer!

Sådan skriver Anton Körberg, bror til den nu afdøde Tim 'Avicii' Bergling, på Facebook søndag aften. 

Avicii blev fredag eftermiddag lokal tid fundet død i Muscat i Oman, og siden har fans verden over sørget over den kun 28-årige DJ's død og kondoleret til hans nærmeste. Herunder broderen Anton Körberg, som nu offentligt har reageret på Aviciis død. 

Pensioneret som 26-årig

Anton Körberg og Tim 'Avicii' Bergling er sønner af den svenske skuespiller Anki Lidén, Tidligere har Tommy Körberg - far til Anton Körberg og stedfar til Avicii - også kommenteret på stedsønnens død.

- Det er forfærdeligt, hvad der er sket.

I 2016 pensionerede Avicii sig selv fra at optræde live af sundhedsmæssige årsager. Flere år op til havde han lidt af dårligt helbred og et højt alkoholindtag, som førte til kronisk betændelse i bugspytkirtlen. I 2014 fik han fjernet galdeblæren og blindtarmen som følge af sygdommen.

Natklubber gik i sort

Beskeden om Aviciis død tikkede ind fredag, og ved midnat gik svenske natklubber i sort. Musikken blev slukket, dansegulvet frøs og brugte det første minut af lørdag den 21. april på at ære Aviciis minde. 

- Til midnat afholdes et minuts stilhed for en af Sveriges største musiklegender. Hvil i fred og tak for alt, skrev den svenske DJ-kollega Kim Bauer fredag på sin Facebook. 

Inatt tystnar Stockholms dansgolv för Avicii. Vid midnatt hålls en tyst minut för en av Sveriges genom tiderna största musiktalanger. Vila i frid och tack för allt. 🎧🙏 #avicii #encore4avicii

Posted by Kim Bauer on Friday, April 20, 2018

Men kondolencerne kommer ikke kun fra Sverige. Fans og kollegaer verden over - herunder Madonna og DJ-kollegaen David Guetta - hylder Avicii. 

At den 28-årige DJ har været på manges læber henover weekenden ses også på musiktjenesten Spotify, hvor hele fem af Aviciis numre lige nu ligger på top 10 over mest lyttede sange på globalt plan. Med 4.470.595 streams er nummeret 'Wake me up' det mest lyttede Avicii-nummer lige nu.

Venter på politirapport

Ifølge det svenske medie Expressen.se, som har en journalist på stedet i Muscat i Oman, havde myndighederne først meddelt, at en politirapport ville blive udarbejdet lørdag.

Det blev siden rykket til søndag, men søndag aften var Expressens journalist fortsat ikke i besiddelse af rapporten. 

Politiet har dog meldt ud, at de ikke har fundet dødsfaldet mistænkeligt. 

Hotellet Muscat Hills Resort, hvor Avicii boede under sit ophold i Muscat, skrev søndag på Instagram, at han "var meget venlig mod alle" og at han virkede til at være i god form under sit ophold på hotellet.

Hotellet skrev ydermere, at de sender masser af tanker til Aviciis efterladte.