Udland

Indien ramt af tre pigedrab og en gruppevoldtægt på få dage

Denne uge har budt på tre pigedrab og en gruppevoldtægt i Indien. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag angreb mænd det modsatte køn.

Da den 35-årige kvinde satte sig op på cyklen søndag aften, var hun næppe klar over, hvilke planer folkene omkring hende havde med turen. Men det hele endte med voldtægt og indespærring i 18 timer.

Disse syndere er nogens sønner

Narendra Modi, premierminister i Indien

Hun var taget med sin far på marked i den indiske by Sitapur, og det var faderens venner, der lokkede hende op på cyklen.

Men faderen opførte sig ikke, som de fleste fædre ville have gjort.

Det fremgår af politiets oplysninger til Times of India og NDTV, som vi vender tilbage til om lidt.

Sagen om den 35-årige kvinde er den seneste i en række, som har fået folk til at gå på gaden i Indien for at demonstrere mod en kultur, hvor mænd voldtager og dræber kvinder og børn.

Det meste af verden har nu hørt historien om den 8-årige muslimske pige Asifa Bano, der blev bortført og gruppevoldtaget i et tempel i flere dage, inden hun blev kvalt af en gruppe hinduer.

Men i løbet af den seneste uge er der kommet flere sager til - og de er i samme kategori.

Onsdag aften blev en 11-årig pige voldtaget og dræbt under et bryllup i en landsby i delstaten Chhattisgarh.

Pigen var i familie med brudgommen, og en af gommens venner - en 24-årig mand - overfaldt hende, oplyser politiet til Times of India.

Først lokkede han hende ud til et ubeboet hus med løfter om en sodavand, dernæst forgreb han sig på hende.

Da den unge mand havde voldtaget pigen, slog han hende ifølge politiet ihjel ved at banke hende med en mursten i hovedet.

Han blev afsløret, fordi han vendte tilbage til festen med blod på tøjet.

Faldt i søvn ved siden af liget

Torsdag aften skete det igen.

Da blev en 9-årig pige voldtaget og kvalt, mens hun var gæst under et bryllup i distriktet Etah. Ifølge politiets oplysninger til NDTV foregik brylluppet hos pigens naboer.

En af de mænd, som var hyret til at stå for maden, bortførte pigen fra en terrasse til et afsides beliggende hus, hvor han voldtog og dræbte hende.

En næsten identisk forbrydelse fandt sted i samme distrikt tirsdag.

Her blev en 8-årig pige også voldtaget og kvalt under et bryllup. Pigen blev bortført af en beruset 18-årig bryllupsgæst. Den unge mand tog pigen med til en byggetomt, hvor han forgreb sig på hende og slog hende ihjel.

Den berusede 18-årige mand blev efterfølgende fundet, mens han sov rusen ud ved siden af pigens lig, oplyser politiet ifølge NDTV.   

Og faktisk er der ikke noget usædvanligt i, at kvinder og børn bliver voldtaget og dræbt i Indien.

Hvert 15. minut sker der et overgreb mod en mindreårig i Indien.

Det viser en ny rapport fra den indiske børnerettighedsorganisation CRY.

Ifølge organisationen er antallet af overgreb mod børn steget med 500 procent fra 2006 til 2016. 

Ifølge CRY var der 106.958 sager i 2016 mod 18.967 i 2006.

Og her er overgreb mod kvinder som den 35-årige, der cyklede med sin fars venner, ikke regnet med.

Kvinden blev lokket til et hus, hvor hendes far og hans to venner spærrede hende inde og voldtog hende på skift i 18 timer.

Pigens far, der er i 50'erne, overdrog datteren til sine venner som "en gave", oplyser politiet ifølge Times of India.

Det lykkedes imidlertid kvinden at undslippe og flygte hjem til sin mor, hvor de to meldte voldtægten til politiet.

Voldtægt er voldtægt...

De mange voldtægter er nu også blevet en sag for Indiens premierminister, Narendra Modi. Da han tidligere på ugen besøgte London, blev han mødt af vrede demonstranter.

De bar billeder af den 8-årige Asifa Banos lig, der er blevet et symbol på overgrebene. Demonstranterne forlangte, at Indiens politikere nu gør noget ved problemet.

Narendra Modi svarede og kaldte problemet for "skamfuldt for nationen".

- Voldtægt er voldtægt... Hvordan kan vi acceptere dette? sagde premierministeren.

- Dette er et problem for hele landet, og disse syndere er nogens sønner... Voldtægten af en datter er bekymrende og skamfuldt for hele landet, sagde han.

Hvad han konkret vil gøre ved problemet er endnu ikke meldt ud, og det bliver ikke nemmere af, at der hele tiden kommer flere mænd i landet.

Hver gang der bliver født 100 piger i Indien, bliver der nemlig født 112 drenge, fordi flere familier vælger at abortere, hvis barnet er en pige.

Pigebørn bliver nemlig ikke tillagt samme værdi som drengebørn i det folkerige land.

Værst er det i de nordlige delstater, hvor fødselstallet er helt oppe på 120 drenge for hver gang, der bliver født 100 pigebørn, viser en af de seneste prognoser.

Det betyder, at der mangler flere millioner kvinder i Indien, og omkring 21 millioner af landets piger menes at være uønskede - forstået på den måde, at forældrene hellere ville have haft en dreng.