Udland

Pilot hyldes efter nødlanding med 300 km/t: - Hun har nerver af stål, den kvinde

Piloten Tammie Jo Shults lovprises for at have været koldblodig trods en ødelagt motor og et hul i kabinen, der kostede en passager livet.

Piloterne på et ulykkesramt fly var bange for at miste kontrollen over flyet, hvis de landede langsommere.

Et passagerfly, der tirsdag måtte nødlande i den amerikanske by Philadelphia, fordi en motordel havde smadret et vindue, landede med en langt højere hastighed end normalt.

Det skete, fordi piloterne var bekymrede for, at de skulle miste kontrollen med flyet ved en langsommere hastighed.

Det oplyser efterforskere fra det nationale råd for transportsikkerhed (NTSB).

Formanden for NTSB, Robert Sumwalt, oplyser således, at passagerflyet fra Southwest Airlines landede med 305 kilometer i timen. Den normale hastighed ved en landing er omkring 250 kilometer i timen.

Efter den vellykkede nødlanding blev flyets førstepilot, Tammie Jo Shults, lovprist for både sin koldblodighed og evne til at manøvrere under meget svære betingelser.

- Hun har nerver af stål, den kvinde. Jeg hylder hende og vil sende et julekort. Hun var fantastisk, siger passagereren Alfred Tumlinson ifølge WPVI.

- Det var en hård landing og det var alt sammen utroligt traumatisk, men da vi endelig stod på jorden var alle i tårer og folk var taknemmelige for at være i live, siger Marty Martinez.

En passager fra flyulykken i USA kommenterer på den nødlanding, der skete i byen Philadelphia.

Piloten Tammie Jo Shults er militæruddannet og blev pensioneret i 2001 efter 16 års tjeneste som blandt andet jagerpilot, hvorefter hun indledte en karriere i det civile luftfartsvæsen.

Flyet, en Boeing 737, måtte nødlande i Philadelphia tirsdag formiddag som følge af et voldsomt fald i kabinens lufttryk.

Det skete, efter at dele af flyets ene motor var faldet af og havde ramt et vindue, der smadredes.

En 43-årig kvinde blev alvorligt kvæstet, da flydele ramte hendes vindue og forårsagede et hul.

Kvinden blev suget mod åbningen i flyet, mens passagerer, der sad ved siden af, holdt fast i hende, og andre passagerer uden held forsøgte at blokere hullet med jakker.

Kvinden døde senere af sine kvæstelser. Syv andre passagerer kom lettere til skade.

Flyet var på vej fra LaGuardia-lufthavnen i New York til Dallas med 149 mennesker om bord.

Føderale efterforskere oplyser, at det var en revne på indersiden af CFM56-motoren, der førte til den fatale ulykke. Et af motorens 24 blade knækkede således af som følge af metaltræthed.

Efter ulykken har flere flyselskaber oplyst, at de vil tjekke deres motorer. Det gælder blandt andet Norwegian og SAS.