Udland

CIA-direktør mødtes med Kim Jong-un sidste uge

Pompeo, der er nomineret til posten som udenrigsminister, mødtes med Kim Jong-un i Nordkorea i al hemmelighed.

CIA-direktør Mike Pompeo, der er nomineret til posten som USA's udenrigsminister, mødtes med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i sidste uge.

Det bekræfter USA's præsident, Donald Trump, i et opslag på Twitter, efter at avisen Washington Post tidligere har skrevet det på baggrund af anonyme kilder.

Mike Pompeo besøgte ifølge avisen Kim Jong-un i Nordkorea under et tophemmeligt møde.

Mødet skulle lægge fundamentet for kommende samtaler om en afrustning af Nordkoreas atomvåbenprogram mellem præsident Donald Trump og Kim Jong-un, skriver The Washington Post.

Det bekræfter præsidenten.

- Mødet gik glat og et godt forhold blev dannet. Detaljer om topmøde bliver nu ordnet, skriver præsidenten.

Forvirring omkring Trump

Mødet mellem Pompeo og Kim Jong-un blev ifølge Washington Post arrangeret, kort efter at CIA-direktøren var blevet nomineret til posten som udenrigsminister.

Tirsdag opstod der forvirring om, hvorvidt præsident Donald Trump selv har talt direkte med Kim Jong-un.

Flere internationale nyhedsbureauer rapporterede, at præsidenten havde givet udtryk for, at han personligt har talt med den nordkoreanske leder.

Senere afviste Det Hvide Hus dog, at det skulle have været tilfældet. I stedet blev det understreget, at samtalerne var foregået på "meget højt niveau".

Villig til at forhandle

Under en senatshøring i sidste uge omtalte Mike Pompeo netop konflikten med Nordkorea som et af sine fokuspunkter som kommende udenrigsminister.

Her gav han udtryk for, at han var optimistisk for udfaldet af et eventuelt kommende topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un.

Efter Pompeos rejse til Nordkorea meddelte amerikanske embedsmænd, at Kim Jong-un havde bekræftet, at han var villig til at forhandle om en afrustning af styrets atomvåbenprogram.

Sidste gang en amerikansk udenrigsminister mødtes med en nordkoreansk leder, var i 2000, da Madeleine Albright mødtes med Kim Jong-uns far, Kim Jong-il.