Zuckerberg slingrede i valsen, siger ekspert - begynder at virke utroværdigt

Facebook er i gang med at undersøge alle apps, der har adgang til Facebookbrugeres personlige oplysninger.

Facebook gjorde ikke nok for at forhindre, at personlige oplysninger om 87 millioner Facebook-brugere blev brugt af et privat analyseselskab.

Det erkender Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, i sine indledende udtalelser ved en høring tirsdag aften i Senatet i Washington.

- Jeg beklager, siger han.

Zuckerberg tilføjer, at Facebook er i gang med at undersøge apps, der har adgang til Facebook-brugeres data.

Så rolig men sammenbidt ud

Han mener, at det muligvis kan dreje sig om titusinder af apps.

Hvis disse apps bruger data på ulovlig vis, vil de pågældende apps blive udelukket fra det sociale netværk, lover Facebook-chefen.

- Det vil tage noget tid at gennemarbejde alle de ændringer, vi skal foretage. Men jeg er forpligtet på at gøre det på den rigtige måde, siger den 33-årige mangemilliardær.

Zuckerberg så rolig, men lettere sammenbidt ud, da han trådte ind i mødesalen og tog plads ved et bord midt i rummet.

Slingrede lidt i valsen

Jacob Holst Mouritzen der er marketing- og kommunikationsdirektør i Mindshare og ekspert i sociale medier, fulgte med i aftenens høring.

Han mener, at Mark Zuckerberg klarede det udmærket krisekommunikationsmæssigt til at starte med.

- Men han begynder at slingre lidt i valsen, når hans standardsvar begynder at blive: Det ved jeg ikke, det vil jeg få mit team til at vende tilbage på.

- Specielt når det er nogle spørgsmål som for eksempel: Hvorfor tracker i brugere på det og det og det? Hvordan tilgår i de her menneskers data?

- Det er noget, han helt åbenlyst ved og som mennesker, der arbejder med Facebook professionelt også allerede ved. Det begynder at virke utroværdigt, siger Jacob Holst Mouritzen.

Vil nå til bunds i, hvad Cambridge Analytica gjorde

Det er den første af to høringer i Kongressen, hvor Zuckerberg skal forklare sig. Næste høring finder sted i Repræsentanternes Hus onsdag.

For nylig kom det frem, at analyseselskabet Cambridge Analytica fik adgang til data fra 87 millioner facebookprofiler.

De mange data er tilsyneladende blevet brugt til forsøg på at påvirke amerikanske vælgere, der skulle stemme ved præsidentvalget i 2016.

- Vi vil nå til bunds i, præcis hvad Cambridge Analytica gjorde, lover Zuckerberg tirsdag.

Kort efter, at høringen i Senatet var indledt, var Facebooks aktier steget med 4,6 procent til det højeste niveau, siden skandalen brød ud.