Udland

Julia Skripal efter giftangreb: - Jeg får det bedre dag for dag

33-årige Julia Skripal er i bedring, efter hun sammen med sin far blev forgiftet i det sydlige England.

Julia Skripal, som blev forgiftet sammen med sin far, Sergej Skripal, i den engelske by Salisbury, er ikke længere i kritisk tilstand.

- Jeg er glad for at kunne meddele, at jeg får det bedre dag for dag, siger hun i en pressemeddelelse fra Metropolian Police.

Den 4. marts blev Julia og Sergej Skripal fundet bevidstløse på en bænk i Salisbury i det sydlige England. De var ifølge britiske efterforskere blevet forgiftet med den russiske nervegift Novichok. Mens Julia Skripal har reageret positivt på behandlingen, står det anderledes til med hendes far.

Sergej Skripal er fortsat i kritisk tilstand, men han blev i slutningen af marts vurderet til at være stabil.

Skripal taknemmelig for omtanke

I flere uger var begge indlagt med alvorlige symptomer, og det var uvist, om de ville overleve. 

Julia Skripal vågnede dog op for en uge siden, fortæller hun. 

- Jeg er taknemmelig for den interesse, der er blevet vist for mig, og for de mange beskeder med ønsket om god bedring, jeg har modtaget, siger Julia Skripal i politiets pressemeddelelse.

- Jeg har mange mennesker at takke for min helbredelse.

Ifølge det britiske politi kom Julia og Sergej Skripal først i kontakt med nervegiften ved deres hoveddør. Her fandt politiet den højeste koncentration af Novichok.

Rusland er blevet beskyldt for at stå bag giftangrebet, men landet har indtil videre afvist alle anklager.

I sympati med Storbritannien udviste flere europæiske lande samt USA og Canada flere russiske diplomater, heriblandt Danmark, der har sendt to diplomater ud af landet. 

Som modsvar har Rusland udvist vestlige diplomater.