Borgmester i massiv modvind - aprilsnar om ny Ikea gav bagslag

16x9
Caroline Cayeux, der er borgmester i Beauvais, ville give smil på læben hos byens borgere med en aprilsnar. I stedet skete det stik modsatte. Foto: Benoit Tessier / Scanpix Denmark

En spøg om, at der er et enormt varehus og masser af arbejdspladser på vej til en region med høj arbejdsløshed, er ikke faldet i god jord i Frankrig.

Aprilsnarre kan være sjove og give et smil på læben, men de kan bestemt også gøre det modsatte.

Det har en fransk borgmester måttet sande.

Caroline Cayeux, der er borgmester i den nordfranske by Beauvais, skrev på både sin Twitter- og Facebook-profil, at der var et Ikea-varehus på vej til byen med knap 55.000 indbyggere.

- Det er godt nyt for dynamikken og beskæftigelsen i Beauvais, skrev hun blandt andet i sine opslag.

Det blev hurtigt gennemskuet, at der var tale om en aprilsnar, og det fik en hel del af byens borgere til tasterne. De kunne nemlig ikke se det sjove i borgmesterens spøg.

Region med høj arbejdsløshed

Beauvais ligger i den franske region Picardie, som har den tredjehøjeste arbejdsløshed af alle Frankrigs 21 regioner.

Hvor meget tjener du om måneden for at opfinde en "joke", der er middelmådig og giver falske håb til jobsøgende?

Twitterbruger 

Netop derfor finder en række Twitter- og Facebook-brugere det upassende, at borgmesteren joker med noget, der rent faktisk kunne have givet jobs til byen.

En af dem er Johan Depestel, der i en lang Facebook-kommentar gør det klart overfor sin borgmester, hvad han mener om aprilsnarren.

- En fremragende NYHED, at byen Beauvais vil få et boost ved at byde velkommen til et stort brand, der vil give mange arbejdspladser. Med denne nyhed begynder vi allerede at lægge planer i vores hjem, fulde af fortrøstning. Nej! En vittighed! Men hvilken vittighed? Så dynamikken og beskæftigelsen i Beauvais er en joke?!, skriver han blandt andet.

Og han er langt fra den eneste, der ytrer sig om borgmester Caroline Cayeux’ aprilsnar.

- Skammende, skandaløst. Hvor meget tjener du om måneden for at opfinde en "joke", der er middelmådig og giver falske håb til jobsøgende? Jeg håber, du har andre idéer, som er reelle, skriver en bruger, der kalder sig Porte Nawak, på Twitter.

Lover nye arbejdspladser

I begyndelsen svarede Caroline Cayeux på kommentarerne med smileys, men efter fem timer indså hun, at hun var på vej ud på dybt vand, og skrev derfor dementier på både Facebook og Twitter.

Implantation de l’enseigne IKEA à Beauvais, un poisson d’avril. L’annonce de l’installation de la célèbre enseigne...

Posted by Caroline Cayeux on Sunday, April 1, 2018

Sammen med et billede af et Ikea-varehus med påskriften ’Aprilsnar’ afslørede hun sin joke.

- For at fortælle sandheden har mine medarbejdere haft kontakt med brandet, men Ikea fortæller, at de kun bygger varehuse i storbyer, skriver hun blandt andet.

Hun understreger også, at der reelt er nye arbejdspladser på vej til byen – bare ikke i et Ikea-varehus.

Der er planer om et nyt indkøbsområde uden for Beauvais, og borgmesteren skriver, at Novaparc, som området kommer til at hedde, med tiden vil generere 4000 nye arbejdspladser.

Afstemning

Samtidig lover hun også at tage kontakt til Ikea igen, ligesom hun understreger, at hun kæmper for at få kendte brands til at slå sig ned i byen.

Svarer igen med et svirp

Øjensynligt har det dog ikke været nok til at dæmme op for utilfredsheden blandt Beauvais’ borgere.

En række brugere på de sociale medier har svaret igen med vrede kommentarer om hendes taktløshed, og en enkelt har valgt at bruge samme tilgang, som sin borgmester.

- Vi vil stemme på dig ved næste valg, skriver Twitter-brugeren Ar Melo, som efter en række punktummer afslutter sit tweet med en fisk.

Dermed giver han et svirp med halen – for direkte oversat hedder aprilsnar aprilfisk på fransk.