Kinas 'Jack the Ripper' dømt til døden

En kinesisk seriemorder har fået sin dom, 30 år efter sit første drab.

Han er blevet kendt som Kinas 'Jack the Ripper', den notoriske og mystiske seriemorder fra 1880'ernes London.

Det kulørte tilnavn har 54-årige Gao Chengyong fået ved over en periode på 14 år at have dræbt 10 kvinder samt en otte-årig pige.

Fredag har han fået sin dom i Beijing - seriemorderen skal selv betale med sit liv, formentlig ved en dødelig indsprøjtning eller ved at blive skudt. Det skriver blandt andre BBC.

Misbrugte og parterede ofre

De 11 mord, Gao Chengyong er dømt for, fandt sted i perioden fra 1988 til 2002, hvorefter de tilsyneladende stoppede.

De skete i byerne Baiyin i Kina og Baotou i Mongoliet. Hans mål var yngre kvinder, der boede alene. Han fulgte efter kvinderne hjem, hvorefter han brød ind i deres hjem og overfaldt dem. Han menes at have udvalgt sine ofre, fordi de var klædt i rødt.

Ofrene blev som regel misbrugt seksuelt og fik skåret halsen over. Flere af ligene blev desuden mishandlet og parteret.

Gao Chengyong har tilstået alle 11 mord samt de øvrige forhold.

Tilfældig DNA-test førte til anholdelse

Angrebene vakte så stor frygt i særligt Baiyin, hvor 10 af de 12 drab fandt sted, at kvinder i årevis ikke turde gå alene på gaderne.

Gennembruddet i sagen kom ved et tilfælde i 2016, hele 14 år efter at drabene tilsyneladende var stoppet. Gao Chengyongs onkel blev anholdt i forbindelse med en mindre forbrydelse, og hans DNA viste tydelige ligheder med DNA fra 'Kinas Jack the Ripper', som var fundet på gerningsstederne.

Dermed kunne politiet konkludere, at seriemorderen måtte være i familie med den anholdte onkel, hvilket hurtigt førte til anholdelsen af den dengang 52-årige Gao Chengyong, der drev en dagligvareforretning sammen med sin kone i Baiyin.