Udland

Britisk politi: Russisk spion blev sandsynligvis forgiftet i sit hjem

Politiet har fundet spor af nervegift adskillige steder i Salisbury, men ingen steder har koncentrationen været så høj som ved Skripals hoveddør.

Dobbeltagenten Sergej Skripal blev efter alt at dømme forgiftet i sit hjem, oplyser britisk politi onsdag aften.

Udmeldingen kommer efter, at politiet har fundet den hidtil største koncentration af nervegiften Novichok på hoveddøren til Skripals hjem.

Sergej Skripal og hans datter, der begge fortsat er indlagt på sygehuset med alvorlige symptomer, blev fundet bevidstløse på en bænk et andet sted i deres hjemby Salisbury.

Høj koncentration

Politiet har fundet spor af nervegiften adskillige steder i Salisbury, men ingen steder har koncentrationen været så høj, som den der er fundet på Skripals hoveddør.

- På dette stadie i vores efterforskning mener vi, at Sergej Skripal og hans datter først kom i kontakt med nervegiften ved deres hoveddør, siger Dean Haydon, som leder det britiske politis særlige antiterrorkommando.

 - Vi har derfor koncentreret meget af vor efterforskning i og ved denne adresse, siger han og pointerer, at den højeste koncentration af nervegift var på Sergej Skripals hoveddør.

Gift måske skjult i bagage

Der har tidligere været spekulationer og ubekræftede oplysninger i britisk presse om, at nervegiften var skjult i den 33-årige Julia Skripals bagage, uden hun vidste det, da hun rejste tilbage til Storbritannien fra Rusland kort tid før angrebet.

- Det formodes, at giften var skjult i tøj eller kosmetik eller en gave, som hun medbragte til sin far. Gaven blev åbnet i hans hus i Salisbury, skrev The Daily Telegraph for godt en uge siden.

Politiet understreger, at disse oplysninger er ubekræftede.