Første rutefly mellem Australien og Europa landet i London

Søndag blev der taget hul på den første faste ruteflyvning mellem Australien og Europa - en tur på 17 timer.

Den sĂĄkaldte kænguru-rute mellem Australien og Europa blev et hop kortere, da Flight QF009 fra det australske flyselskab Qantas satte hjulene pĂĄ landingsbanen i Londons Heathrow-lufthavn tidligt søndag morgen. 

Da havde flyet været i luften i 17 timer, siden det lettede fra lufthavnen i Perth i Australien 14.498 kilometer væk. Dermed er der taget hul pĂĄ den første faste nonstop ruteflyvning mellem Australien og Europa. I 1947 introducerede Qantas sin første kænguru-rute fra Sydney til London.

Dengang tog turen fire dage og havde ni mellemlandinger undervejs. Den lange rejsetid har betydet, at flyselskabet har mĂĄttet forbedre komforten for passagererne med forbedret luftkvalitet, lavere kabinestøj og formindsket turbulens. 

Passagerer overvĂĄget

Ifølge avisen Daily Telegraph i Sydney er nogle af passagerne blevet overvĂĄget med særlige instrumenter pĂĄ jomfrurejsen. Instrumenterne har blandt andet indsamlet data om passagerernes søvn- og aktivitetsmønstre, deres sindstilstand og spisemønstre. Det er dog ikke første gang, at Qantas har foretaget en direkte flyvning fra Australien til Europa. 

I 2015 fløj selskabet en gruppe australiere fra Perth til Istanbul for at markere 100-ĂĄret for slaget ved Gallipoli under Første Verdenskrig, hvor soldater fra Australien og New Zealand deltog. Blandt andre af verdens lange nonstop flyvninger er Qatar Airways' 14.535 kilometer lange flyvning fra Doha til Auckland i New Zealand og Emirates' 14.200 kilometer lange flyvning fra Dubai til Auckland.