Udland

Fire besætningsmedlemmer på Mærsk-skib omkommet

Det er fortsat uvist, hvordan branden på skibet 'Maersk Honam' brød ud.

Fire besætningsmedlemmer er afgået ved døden. De var ombord på containerskibet 'Maersk Honam', som i sidste uge på åbent hav brød ud i flammer omkring 1650 kilometer sydøst for Oman i Det Arabiske Hav.

Det konkluderer A.P. Møller-Mærsk i en pressemeddelelse mandag.

I alt blev 23 besætningsmedlemmer evakueret, men de fire besætningsmedlemmer, der nu er afgået ved døden, blev meldt savnet. Tirsdag fortalte driftsdirektør i Mærsk, Søren Toft, at deres største fokus var at finde dem.

Men med dyb sorg fortæller rederiet mandag i pressemeddelelsen, at ligene fra tre ud af de fire savnede besætningsmedlemmer er fundet. På nuværende tidspunkt er de alle uidentificerede, oplyser Mærsk.

- Vores dybfølte kondolencer går til vores afdøde kollegers familier. Vi deler deres sorg og gør vores yderste for at støtte dem i denne tragiske tid, siger Søren Toft.

Containerskib sendte nødsignal

Skibet var på vej fra Singapore til Suez, da branden brød ud.

I første omgang forsøgte besætningen selv at slukke branden, men det mislykkedes. 

Derfor sendte 'Maersk Honam' et nødsignal ud. Signalet involverede flere andre af selskabets skibe, som befandt sig i nærheden. Det drejede sig om 'MSC Lauren', 'Edith Mærsk' og 'Gerd Mærsk'.

Flere af containerskibene lagde deres rute om for at hjælpe med redningsarbejdet.

Spørgsmålet, om hvordan branden på på 'Maersk Honam' brød ud, kan endnu ikke besvares, men ifølge Mærsk fortsætter en grundig søgning på 'Maresk Honam'. Samtidig fortsættes redningsprocessen af skibet.

Størstedelen af sårede er udskrevet

På land har alle de evakuerede besætningsmedlemmer modtaget behandling af en læge, og størstedelen er blevet udskrevet fra hospitalet igen. 

Besætningsmedlemmer, der modtog intensiv behandling, er uden for livsfare, og en krisepsykolog er blevet stillet til rådighed for alle ombord på skibet. Ifølge Mærsk har behandlingen fundet sted i Sri Lanka.

- Vi forbereder os nu på at bringe dem til tilbage til deres familier, siger Palle Laursen, teknisk direktør i Maersk Line.

De savnede var fire mænd - to filippinere, en inder og en sydafrikaner. 

'Mærsk Honam', der blev bygget i 2017, havde 7860 containere ombord. Det er 353 meter langt og 53,5 meter bredt på det bredeste sted.