Udland

50 dræbt i flystyrt i Nepal

Ifølge BBC var der 78 passagerer om bord på flyet.

50 personer er dræbt i et flystyrt i en international lufthavn i Kathmandu i Nepal mandag, oplyser politiet til Reuters India. Dødstallet frygtes at være endnu højere.

Flyet er fra selskabet US-Bangla fra Bangladesh, og det er styrtet ned i den østlige del af lufthavnen Tribhuvan. Det skriver BBC, der citerer avisen Kathmandu Post.

Ifølge BBC havde flyet 78 passagerer om bord.

Nepals Turistministerium oplyser ifølge avisen, at 17 tilskadekomne passagerer er blevet reddet ud af flyet. De tilskadekomne er sendt til to forskellige hospitaler.

Flyet slingrede, styrtede og brød i brand

Tidligere oplyste Prem Nath Thakur, der er talsperson for lufthavnen, at man frygtede omkomne.

Ifølge talspersonen slingrede flyet ned ad landingsbanen under landing og styrtede ned på en fodboldbane ved lufthavnen. Efter styrtet brød flyet i brand.

Redningsmandskab fra lufthavnen og Nepals hær er sat ind.

Flyet lettede fra Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, og det styrtede ned i Katmandu klokken 14.20 lokal tid.

Lufthavnen mistænker, at der opstod en teknisk fejl i flyet, da det skulle lande.

Et tidligere SAS-fly

Der er tale om et fly, som tidligere har tilhørt SAS. Oprindeligt blev det leveret til SAS i 2001, men de solgte det ifølge flyekspert Ole Kirchert Kristensen videre i 2007. Fra 2014 og frem har det været i hænderne på US-Bangla Airlines.

Selv samme fly, som i dag er forulykket i Nepal, var i 2015 involveret i en hændelse i Bangladesh, hvor det kørte af banen efter landingen. Alle 46 passagerer og 4 besætningsmedlemmer slap uskadte fra hændelsen, men flyet blev beskadiget i højre side af landingsstellet, fortæller Ole Kirchert Kristensen.

Han skriver på siden Check-In.dk, at US-Bangla Airlines har yderligere to Bombardier Dash8-Q400-fly, der tidligere har tilhørt SAS.

Karin Nymann, kommunikationsdirektør hos SAS, siger til TV 2, at det eneste, hun kan sige i sagen, er, at SAS ikke har fløjet med Q400 siden 2007.