Udland

12 år gammelt interview vist på tv – tilstår O.J. Simpson dobbeltdrab?

En af de anklagere, der førte beviser mod Simpson, vurderer den berømte og berygtede amerikaner tilstår drab under interviewet.

4,4 millioner amerikanere så med, da tv-kanalen Fox søndag aften viste et 12 år gammelt interview med O.J. Simpson.

Et navn, de fleste kender, fordi den tidligere footballstjerne og skuespiller i 1995 blev frikendt for dobbeltdrabet på sin ekskone, Nicole Brown Simpson, og hendes ven Ronald Goldman i hvad, der er blevet kaldt århundredets retssag i USA.

Genlæs TV 2s store artikel om mordsagen her.

Et interview, ingen har set

Interviewet er aldrig blevet vist før, på trods af at det blev optaget i 2006. Samme år, som O.J. Simpson skrev en kontroversiel fiktionsroman med titlen ’If I did it’ (Hvis jeg gjorde det, red.), der blev trukket tilbage en måned efter udgivelsen, fordi den skabte stor vrede. 

I bogen kommer han med en hypotetisk beskrivelse af, hvordan han VILLE have begået drabene, og det er også det, der er omdrejningspunktet i det interview, som offentligheden altså ikke har set før nu. 

- Jeg husker, at jeg griber kniven. Den del husker jeg

O.J. Simpson i det interview, hvor han hypotetisk beskriver, hvordan han dræbte ekskone og hendes ven

Interviewet vises i programmet med titlen ’O.J. Simpson: The Lost Confession?’, hvor den berømte og berygtede amerikaner sidder over for bogens udgiver, Judith Regan. 

Han forklarer i detaljer, hvad der skete den aften i 1994, hvor ekskonen og Ronald Goldman blev dræbt på bestialsk vis udenfor Nicole Brown Simpsons hjem i Los Angeles.

Her ses Ronald Goldman og Nicole Brown Simpson, der begge blev myrdet den 12. juni 1994.

- Jeg griber kniven

Ifølge BBC beskriver han, hvordan han sammen med en forholdsvis ny ven, Charlie, kører hen til ekskonens hjem med blandt andet en kniv og et par handsker, hvorefter han havner i en diskussion med de to.

- Jeg husker, at jeg griber kniven. Den del husker jeg. Jeg tager kniven fra Charlie og for at være ærlig, efter det husker jeg ikke mere, udover at jeg står der, og så er der alt muligt rundt om, siger han i interviewet ifølge BBC.

Adspurgt om hvad ”alt muligt” dækker over, svarer han ”blod og den slags”.

Efter det begynder han at grine og siger:

- Jeg er ked af at sige det, men det er hypotetisk. Det er svært at få folk til at tro, jeg er en morder.

I bogen lyder det, at Simpson aldrig har set så meget blod i sit liv – og da han bliver spurgt ind til det i interviewet, lyder hans svar:

- Jeg tror alt ville have været dækket i blod, skriver BBC.

Anklager: Han tilstår

Simpson blev fundet ansvarlig for Nicole Brown Simpson og Ron Goldmans død i et civil søgsmål i 1997, og sagen fortsætter med at vække offentlighedens interesse. 

Under udsendelsen søndag begyndte hashtagget #DidOJConfess (tilstod OJ, red.) at hitte på sociale medier.

Og hos det panel, der som en del af programmet kommenterer O.J. Simpsons udtalelser, er der ingen tvivl.

- Jeg mener, han tilstår drab, lyder det fra anklager Christopher Darden ifølge Variety - han var en af de statsanklagere, der førte beviser imod O.J. Simpson under den 11 måneder lange retssag. 

- Jeg tror ikke, der kan være tvivl om hans rolle i denne sag, og at han er personen, som fører kniven, siger han.

Udover ham sidder intervieweren Judith Regan også med i panelet. Hun udtaler, at interviewet dengang overbeviste hende om, at det var O.J. Simpson, der dræbte Nicole Brown Simpson og Ronald Goldman.

- Der er ingen tvivl i mit sind, siger hun ifølge Variety.

I oktober sidste år blev O.J. Simpson prøveløsladt efter ni års fængsel. Han afsonede en dom for væbnet røveri i fængslet Lovelock i Nevada. Han blev idømt 33 års fængsel, hvoraf minimum ni år skulle afsones.

De næste fem år vil han være under tæt opsyn.