Udland

Trumps nye slogan skal sikre ham fire år mere

Donald Trump kom ind på adskillige emner i sin tale lørdag aften amerikansk tid, der varede i 75 minutter.

USA’s præsident, Donald Trump, gik lørdag aften lokal tid på talerstolen i Pennsylvania for at vise sin støtte til partikollegaen Rick Saccone, der stiller op til et sæde i Kongressen.

Det skriver CNN.

Udover at vise støtte til kollegaen, nåede Trump at komme ind på adskillige andre emner i løbet af de 75 minutter, som talen varede.

Vil skifte slogan

Trump sagde blandt andet, at han vil skifte slogan til det næste præsidentvalg i USA, der skal afholdes i 2020.

Ved det forrige valg var Trumps slogan ”Make America Great Again”.

- Vores nye slogan, når vi stiller op igen – kan I tro det, der er kun to år til – skal være: 'Keep America Great!', lød det fra Trump til stor jubel for tilhørerne i salen.

Donald Trump kom ind på adskillige emner i sin tale lørdag aften amerikansk tid, der varede i 75 minutter. Video: Lisa Maria Frendved Christensen

Nordkorea har lovet ikke at teste missiler

I denne uge kom det frem, at Donald Trump vil mødes med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, senest i maj.

- Hvem ved, hvad der kommer til at ske? Det kan ske, at det ikke sker, sagde han om det kommende møde og fortsatte.

- Det kan være, at jeg forlader mødet tidligt, eller det kan være, at vi sætter os ned og laver den bedste aftale for verden og for alle lande inklusiv Nordkorea. Det er det, jeg håber, vil ske.

Trump ser frem til møde med Nordkorea Video: Maria Runøe Møller

Trump sagde også, at Nordkorea har lovet, at de ikke vil teste missiler i mellemtiden, og at de har åbnet op for at afruste deres atomprogram.

- Trump er utroligt godt tilfreds med den her situation. Fordi, som han sælger det i øjeblikket, er det hans strategi, der har virket, siger Philip Christian Ulrich, der er udenrigsredaktør på Kongressen.com

Trump har kørt en hård retorik imod Nordkorea i sin tid som præsident. Så invitationen fra Nordkorea om et møde betragter Trump som en sejr, fordi hans hårde kurs ifølge ham selv har virket, forklarer Philip Christian Ulrich.

- Det, han ikke fortæller, er, at der er gået et stort diplomati forud for mødet fra sydkoreansk og kinesisk side for at forhandle med Nordkorea, siger han.

Vil straffe narkohandel med dødsstraf

Trump benyttede også talen til at hylde andre lande, der straffer narkohandel med dødsstraf eller livstidsfængsel. Trump mener, at USA bør overveje lignende straf til narkohandlere.

Trump benyttede talen til at hylde andre lande, der straffer narkohandel med dødsstraf eller livstidsfængsel. Trump mener, at USA bør overveje lignende straf til narkotikahandlere. Video: Mads Biener Mørk

Han sammenlignede narkoforbryderes straffe med de straffe, som personer, der har dræbt et enkelt menneske, får.

- Nogle kan dræbe 5000 mennesker med narkotika, fordi de smugler det ind og tjener en masse penge, mens mennesker dør - og undgår hårde straffe.

Han påpegede, at han ikke har lavet undersøgelser, der viser, om det er en populær holdning hos amerikanerne.

- Men de her mennesker dræber vores børn og vores familier. Vi bliver nødt til at gøre noget, sagde Donald Trump.