Oscar

The Square og Claes Bang går tomhændede fra Oscar-show

Den chilenske film 'A Fantastic Woman' tager prisen for bedste ikke-engelsksprogede film foran 'The Square'.

Den chilenske film 'A Fantastic Woman' sikrede sig natten til mandag dansk tid en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Dermed blev det ikke til en pris til 'The Square', der er dansk co-produceret og har danske Claes Bang i hovedrollen.

'A Fantastic Woman' og 'The Square' var på forhånd udnævnt som de to forhåndsfavoritter til at tage den prestigefulde statuette.

Men det lykkedes altså ikke for Claes Bang og den svenske film at tage sejren.

'The Square' er instrueret af svenske Ruben Östlund. Ud over dansk co-producer og hovedrolle har den også dansk birolle og klipper.

Den har også modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut (DFI).

'The Square' vandt Guldpalmen i Cannes sidste år og har også været nomineret til en række priser i foråret. Blandt andet ved Golden Globe-uddelingen, hvor det dog heller ikke blev til en sejr. 

Vinderen 'A Fantastic Woman' har blandt andet vakt opsigt, fordi det er en kærlighedshistorie mellem en transkønnet kvinde og en mand. 

Den chilenske, transkønnede skuespiller Daniela Vega har vundet stor anerkendelse for sin rolle som Marina i filmen. Her spiller Vega en ung servitrice, som drømmer om at blive sangerinde. 

De øvrige nominerede i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film var 'The Insult' (fra Libanon), 'Loveless' (Rusland) og 'On Body and Soul' (Ungarn).