Verdens største investor øger presset på våbenlobby i USA

Den magtfulde amerikanske våbenlobby, NRA, føler sig fejlagtigt straffet efter forfærdeligt skoleskyderi i Florida.

Kravet om handling vokser efter skoleskyderiet i Florida, hvor 17 mennesker mistede livet. 

Senest har verdens største kapitalforvalter BlackRock nu besluttet sig for at øge presset på virksomheder, der laver eller sælger våben. Det skriver BBC.

Således overvejer BlackRock at ekskludere sådanne virksomheder fra sin portefølje, ligesom kapitalforvalteren vil spørge nærmere ind til, hvordan virksomhederne sørger for, at sikkerheden er i orden omkring våbnene.

Kræver svar og handling

Selv oplyser BlackRock, at det sker som direkte reaktion på, at skyderiet i Florida kræver handling.

- Som det er tilfældet for mange mennesker har de nylige begivenheder i Florida ramt BlackRock i forhold til de forfærdelige konsekvenser af vold med våben i USA, oplyser BlackRock på sin hjemmeside.

- Vi mener, at denne begivenhed kræver svar og handling fra en bred vifte af enheder - både fra offentlige og private sektorer, lyder det.

Siden skoleskyderiet er der startet en omfattende bevægelse med overlevende elever fra skoleskyderiet på Marjory Stoneman Douglas High School i front. Presset er de senere uger vokset, således at flere store virksomheder såsom Hertz, Avis, Best Western, Delta og United Airlines har meddelt, at de vil indstille aftalerne med den amerikanske våbenlobby National Rifle Association (NRA) .

Trump varsler stramninger

Selv mener NRA, at medlemmerne bliver fejlagtigt straffet for skoleskyderiet.

Tidligere på ugen varslede præsident Trump, at den amerikanske kongres bør kigge på bedre baggrundstjek, forbedret sikkerhed på landets skoler og flere ressourcer til psykiatrien for at undgå fremtidige skoleskyderier.

- Vi kan bare ikke vente, uden at der sker noget. Vi skal have sat en stopper for problemerne, fastslog Donald Trump under et møde onsdag om landets våbenlove, hvor 17 kongresmedlemmer – både republikanere og demokrater - deltog, ifølge nyhedsbureauet AP.

Trump udtrykte også sin støtte til at hæve aldersgrænsen for at købe rifler som den, der blev benyttet ved skolemassakren i Florida tidligere på måneden.