Callgirl gik på jagt efter milliardærer, nu er hun den jagede

16x9
Nastsja Rybka sammen med oligarken Oleg Deripaska. Foto: Instagram / nastya_rybka.ru

En callgirl siger, at hun nu er på flugt fra præsident Putins lange arm. Hun dokumenterede det tætte forhold mellem oligarker og politikere i Rusland.

Uskyldigt ser det ud. En ung kvinde med langt mørkt hår hænger hengivent på skulderen af en 50-årig herre med fuldskæg og baseballcap. Scenen er tydeligvist en lystyacht.

Det, der foregik på lystyachten, var i virkeligheden gruppevoldtægt.

Nastsja Rybka, callgirl

På et andet billede har herren med de Bono-agtige solbriller lagt armen tæt om kvinden med de kastaniebrune lokker. Far og datter? Fraskilt og fræk Tinder-date?

Nej, milliardær og callgirl og starten på en historie, som dag for dag synes at tage en ny og endnu mere overraskende drejning.

En historie, som giver et stjålent kig ind i forholdet, ikke bare mellem prostituerede og pengemænd, men også mellem magthavere og oligarker i Vladimir Putins Rusland. En historie om sex, løgn og videooptagelser med tråde til Kreml og til Donald Trumps valgkampagne.

Den unge kvinde med trutmunden og den kække opstoppernæse kalder sig Nastja Rybka, og indtil for nylig var hun nok mest kendt for sin Instagram-profil, hvor hun i minimal påklædning og i forføreriske attituder promoverer sig selv og sine erobringer fra de højere society-lag. ”Sexjæger” kalder hun sig. Nastja Rybka er åbenbart et kunstnernavn, for hun er født i Hviderusland som Anastasia Vashukevich.

Manden på billedet fra lystyachten var engang en af Ruslands rigeste mænd, nu er han røget langt ned ad listen, men er stadig god for 30 milliarder kroner og har efter sigende tætte forbindelser til Kreml og præsident Putin.

Oleg Deripaska, der især har tjent sine penge i aluminiumsindustrien, er desuden tidligere forretningspartner med Paul Manafort.

Manafort var præsident Trumps valgkampchef indtil sommeren 2016. Nu er han en af hovedpersonerne i affæren om den mulige sammensværgelse mellem Trump-kampagnen og Putins Rusland.

Forholdet mellem den unge sexjæger og den midaldrende oligark kom for alvor i søgelyset tidligere på måneden. Oppositionslederen og antikorruptionsaktivisten Aleksej Navalnij offentliggjorde en videorapport, hvor han, ud fra Nastja Rybka/Anastasia Vashukevich’ egne opslag på blandt andet Instagram, anklagede Deripaska for bestikkelse.

For på lystyachten, der krydsede rundt i en norsk fjord, befandt sig også Sergej Prichodko, russisk viceministerpræsident, udenrigspolitisk ekspert og rådgiver for præsident Putin.

Sergej Prichodko var også om bord på lystyachten.
Sergej Prichodko var også om bord på lystyachten. Foto: Instagram / nastya_rybka.ru

Uskyldigt så det ellers ud, da oligarken og viceministerpræsidenten mødtes under afslappende omstændigheder på Deripaskas luksusyacht. Men helvede brød løs, da billederne og videooptagelserne kom frem i lyset. Det russiske retsmaskineri blev mobiliseret for at stoppe historien og ikke mindst billederne. Siden da er Nastja Rybka alias Anastasia Vashukevich efter egne oplysninger en kvinde på flugt. Sexjægeren er blevet den jagede.

Anholdt i Thailand

Vi skifter scene til Thailand. På bagsædet af en politibil møder vi igen Nastja Rybka/Anastasia Vashukevich. Hun er blevet anholdt sammen med sin ven og otte andre russere, anklaget for at have afholdt et ulovligt 'sextrænings-kursus'. Inden hun forsvinder ind bag tremmer, lykkes det hende at aflevere en appel på sin Instagram-konto, hvor hun beder amerikanske journalister om hjælp:

- Jeg er vidne og det manglende led i kæden mellem Rusland og valget i USA, med andre ord den lange kæde mellem Oleg Deripaska, regeringsmedlem Prichodko, Putin og Trump.

I videoappellen siger hun, at hun sammen med kæresten Aleksander Kirillov (som også går under det lidt mere mundrette navn Alex Leslie) er parat til at bevise påstanden med audio og videooptagelser. Ja, Alex Leslie/Aleksander Kirillov afleverer også et brev til den amerikanske ambassadør i Thailand, forfattet på lidt ubehjælpsomt engelsk:

- Vi beder om politisk asyl og hjælp os og beskyt os så hurtigt som muligt, for vi har meget vigtige oplysninger om USA, og vi risikerer vore liv meget!

I brevet skriver Kirillov, at han har fotograferet og optaget ”forbrydelser (begået) af den russiske regering”, men forklarer ikke nærmere, hvad det er, parret måtte ligge inde med. Noget for noget åbenbart. Afsløringer til gengæld for amnesti.

Nettet er strammet om sexjægeren og hendes kompagnon. De er først og fremmest bange for at blive udleveret til Rusland.

Gæsten, man ikke siger imod

I Rusland var det i første omgang billederne af oligark Deripaska og Kreml-insider Prichodko, der havde vakt opsigt. En højtstående regeringsrepræsentant, der ferierer på en lystyacht tilhørende en milliardær, og det i selskab med callgirls!

I sin videoanalyse kan korruptionsjæger Aleksej Navalnij slå fast, at den er god nok. De to herrer mødtes på yachten i august 2014, sådan som Nastja Rybka/Anastasia Vashukevich ganske rigtigt havde skrevet i sin bog "Dagbog over, hvordan man forfører en milliardær."

Navalnij beskylder Deripaska for at forsøge at bestikke Prichodko og antyder, at de to måske mødtes for at diskutere det russiske forsøg på indblanding i den amerikanske valgkamp. At de to også faktisk diskuterer politik fremgår af optagelserne.

I sin bog gør Rybka/Vashukevich i øvrigt den interessante iagttagelse om magtforholdet mellem oligark og Kreml-fyrste. Den ellers så mægtige oligark siger aldrig viceministerpræsident Prichodka imod. Prichodka er også den eneste, Oleg Deripaska aldrig nogen sinde gør grin med, når han skal fortælle jokes.

Sexjægerens millionærdagbog blev ikke nogen bestseller, men anderledes gennemslagskraft opnåede Navalnij med sin video. En rasende Oleg Deripaska svarede straks igen med at mobilisere det tunge juridiske skyts. Snart fik han retten i Ust-Labinsk i det sydlige Rusland til at beordre Instagram og Youtube til at fjerne posts og video, som ifølge dommeren ”krænkede Deripaskas privatliv”.

Videoen findes dog stadig på Youtube - den kan ses her.

Selv benægtede Oleg Deripaska at have gjort noget forkert og erklærede, at der var tale om en kampagne, der havde til hensigt at bagvaske ham. Også viceministerpræsident Sergej Prichodko reagerede prompte og det ved at rette skytset mod Navalnij, som han – uden at nævne ham ved navn – kaldte en ”politisk taber, der forsøger at iscenesætte sig med provokationer”.

Milliardærjæger Nastja Rybka/Anastasia Vashukevich meldte sig også til orde og takkede Navalnij for at have gjort reklame for sin bog. Hun opfordrede desuden Oleg Deripaska til at gifte sig med hende, ”ellers ville hun gå til fjernsynet”, som hun skriver.

- For det, der foregik på Lystyachten, var ”i virkeligheden en gruppevoldtægt”, lød hendes påstand.

Ægteskab eller anmeldelse. I Rybkas verden er der aldrig langt mellem yderpolerne.

Desperation i Bangkok

Tilbage i Bangkok vokser desperationen. De to unge russere blev anholdt på et hotelværelse i Pattaya, fordi personalet havde klaget over ”mærkelige lyde”. De viste sig at stamme fra parrets såkaldte "sex-animator-kurser", som op mod 40 unge russere deltog i.

Rybka/Vashukevich’s ven, den selvbestaltede sexguru Alex Leslie alias Aleksej Kirillov siger til nyhedsbureauet AP, at han er overbevist om, at den russiske regering står bag anholdelserne af ham og den selverklærede ”sex- og milliardærjæger”, og gav den her forklaring:

- Politiske årsager, så meget ved vi. Det er derfor, de vil have os tilbage til Rusland,

- De vil sende os til Rusland så hurtigt som muligt, og så tror jeg, I vil miste os og aldrig se os mere.

En callgirl og en sexguru med potentielt eksplosive beviser eller to unge lykkeriddere, der har taget en chance for meget?

Selv korruptionsjæger Navalnij siger til AP, at han ikke rigtigt ved, hvad han skal tro.

- Tv-serier som Homeland begynder at virke realistiske, når du ser, hvad der sker i Rusland lige nu. Vi troede, at manuskriptforfatterne havde fundet på det hele, men i Rusland er de mest absurde ting mulige.

Navalnij tvivler på, at Rybka/Vashukevich kan have dokumentation for en direkte forbindelse mellem Rusland og Trump-kampagnen.

- Jeg tror, det er noget, de har sagt, fordi hun er bange for sit liv efter at være blevet anholdt.

Navalnij er til gengæld ikke i tvivl om, at frygten for hendes liv kan være velbegrundet.