FN kalder stedet 'Helvede på jord' - her er din guide til Ghouta
Der udspiller sig en humanitær katastrofe lige uden for Syriens hovedstad Damaskus - her kan du blive klogere på, hvad der foregår.
I dette øjeblik udspiller der sig en humanitær katastrofe lige øst for Syriens hovedstad Damaskus.
Omkring 393.000 mennesker er fanget i et område på størrelse med Samsø, hvor syriske oprørsgrupper kæmper mod landets præsident Bashar al-Assad og hans russiske allierede.
Situationen i området er så slem, at FN's generalsekretær Antonio Guterres kalder Ghouta for "Helvede på jord".
Den 19. februar 2018 indledte Bashar al-Assads hær en offensiv mod Ghouta, og hans folk fik støtte af russiske krigsfly.
Civilbefolkningen befinder sig midt i kampene, og billeder inde fra det besatte område viser, at der er helt små børn blandt ofrene.
Her kan du danne dig et overblik over, hvad der sker i området.
Hvorfor Ghouta?
Ghouta er en forstad til Damaskus, og området ligger kun 10 kilometer fra hovedstaden. Derfor er det i styrets interesse at få det renset for oprørere. Distriktet har været under belejring i fem år af styrets soldater, der forsøger at udslette oprørerne med luftangreb, artilleri og giftgas.
Hvem bor i Ghouta?
Der er ifølge FN 393.000 mennesker i området, og en stor del af dem er flygtet fra deres hjem andre steder i Syrien. Op mod halvdelen af indbyggerne i Ghouta er under 18 år.
Hvem er oprørerne?
Ghouta er kontrolleret af en række forskellige oprørsgrupper, der kun har én ting til fælles. De vil af med Syriens præsident Bashar al-Assad.
Grupperne kontrollerer hver især små lommer forskellige steder i distriktet, og de kæmper også indbyrdes.
De fire største grupper er:
Jaysh al-Islam - eller "Islams Hær" er den største gruppe i området. Gruppen vil indføre sharia-lov i Syrien. Gruppen menes at være støttet af Saudi Arabien, men det benægter kongedømmet. Jaysh al-Islam har cirka 10.000 mænd under våben og ligger i strid med gruppen Faylaq al-Rahman.
Faylaq al-Rahman eller "al-Rahman Legionen" er en af de største oprørsgrupper i Syrien. Den er tilknyttet Den Frie Syriske Hær. Gruppens mål er at styrte Bashar al-Assad, men den vil ikke indføre sharia-lov i Syrien. Faylaq al-Rahman bliver støttet af Qatar og er fjender til Jaysh al-Islam.
Hay'at Tahrir al-Sham eller "Organisationen til befrielse af Levanten" er udsprunget af terrororganisationen Al Qaeda. Den består delvis af krigere fra det nu tidligere Al Nusra-fronten, og omtales fortsat som Al Nusra-fronten af blandt andet Rusland. Gruppen står stærkest i byen Idlib, men er også til stede i Ghouta. Organisationen ønsker at indføre strenge religiøse love i Syrien.
Harakat Ahrar al-Sham al-Islamiyya eller "Islams bevægelse af frie mænd i Levanten" ønsker at indføre en islamisk stat i Syrien. Gruppen er en af de største i Syrien, og den deltager i fredsforhandlingerne om Syrien i Astana. Gruppen rivaliserer med Hay'at Tahrir al-Sham, og i nogle områder kæmper de to grupper mod hinanden.
Hvad foregår der i Ghouta nu?
Den 19. februar indledte den syriske hær en offensiv mod Ghouta. Angrebet begyndte med et bombardement fra kanoner og krigsfly.
Området har været under belejring i fem år, og den humantære situation er alvorlig. Allerede i november 2017 kunne FN's børnefond UNICEF melde om, at knap 12 procent af alle børn i Ghouta led af akut underernæring.
Hundredevis af civile er omkommet under den første uge af offensiven, og ifølge oprørerne er der anvendt klorgas under kampene.
Det heftige bombardement af Ghouta kan ifølge Amnesty International betegnes som krigsforbrydelser, og mindst seks hospitaler i området er ramt.
Ifølge kilder, der er tro mod regimet, bliver hospitalerne ramt, fordi oprørerne ofte skjuler sig der.
De civile har svært ved at komme ud af området, fordi det er livsfarligt at krydse frontlinjen.
For at skabe en pause i kampene, så folk i Ghouta havde mulighed for at flygte, udstedte FN en enstemmig resolution om 30 dages våbenhvile den 25. februar, men kampene fortsatte.
Rusland åbnede tirsdag den 27. februar mulighed for, at de civile kunne forlade området gennem en såkaldt humanitær korridor, men det var kun muligt at flygte i en periode på fem timer.
Ifølge nyhedsbureauet AP lykkedes det ikke nogen civile at forlade området de fem timer "ildpausen" stod på, for der kunne høres eksplosioner og skud inde fra Ghouta.
Rusland beskylder oprørerne for at forhindre de civile i at flygte, men det benægter oprørerne ifølge AP.