Udland

Berømt kunstværk fundet i bus ni år efter tyveri

'Korsangerne', et berømt maleri af den franske kunstner Edgar Degas, blev stjålet fra et museum i Marseille for ni år siden.

Da franske toldere den 16. februar undersøgte bagagerummet på en parkeret pus på en rasteplads i Seine-et-Marne udenfor Paris, gjorde de et sjældent fund i en kuffert i bagagerummet.

- I kufferten fandt de et kunstværk med signaturen 'Degas', ingen af passagererne meldte sig som ejer, skriver det franske kulturministerium ifølge CNN i en pressemeddelelse.

Det oplyses ikke, om de franske myndigheder har nogen idé om, hvordan kunstværket var havnet i bussen.

Kunstværket viste sig at være at være et kendt værk af den franske maler Edgar Degas, 'Korsangerne', malet i 1877. Det blev stjålet for ni år siden fra et kunstmuseum i den franske by Marseille.

Værkets ægthed er blevet bekræftet ved en undersøgelse på det museum, der ejer det, Musée d'Orsay i Paris. Værket var udlånt til Musée Cantini i Marseille, da det blev stjålet i 2009.

Cirka seks millioner kroner værd

Udtalelsen fra det franske kulturministerium angiver ikke værkets værdi, men CNN skriver, at flere kilder peger på en værdi på cirka én million dollars (cirka 6,05 millioner kroner, red.).

Den franske kulturminister Francoise Nyssen siger, at hun er lykkelig for "at et kostbart værk, der tilhører de nationale samlinger og hvis forsvinden repræsenterede et tungt tab for arven efter den franske impressionisme", er blevet genfundet.

Værket skal nu indgå i en udstilling med titlen 'Degas i operaen', som er planlagt til september næste år på Musée D'Orsay i Paris.