Udland

Brev med hvidt pulver sendt til Prins Harry og Meghan Markle

Scotland Yard har sat deres anti-terrorenhed til at efterforske et racistisk brev med hvidt pulver sendt til det populære royale par.

Et brev med hvidt pulver er blevet sendt til prins Harry og hans forlovede, Meghan Markle.

Det skriver flere britiske medier som The Guardian og Sky News.

Brevet blev sendt til St. James Palace, hvor en medarbejder åbnede det og straks slog alarm om et muligt terrorangreb med miltbrand. 

Efterforskes som "racistisk hadforbrydelse"

Derfor er sagen nu landet hos Scotland Yard, der efterforsker brevet som en "racistisk hadforbrydelse", da der sammen med pulveret var en seddel med racistiske ytringer.

- Politiet efterforsker en pakke indeholdende et hvidt pulver, som blev leveret til St. James Palace mandag den 12. februar, skriver Scotland Yard ifølge The Guardian.

- Betjente efterforsker også en påstand om ondskabsfuld kommunikation, der vedrører samme pakke, og behandler det som en racistisk hadforbrydelse.

Sjælden pressemeddelelse fra Prinsen

Det er ikke første gang, at Meghan Markle er udsat for racisme, efter at hun blev sat i forbindelse med prins Harry i efteråret 2016.

Og det i en grad, så hoffet i et sjældent set træk sendte en pressemeddelelse ud i november 2016, hvor man bad pressen tage del i at tone de racistiske toner ned og stoppe med at forfølge Meghan Markles familie og venner for at få sladder.

- Prins Harry er bekymret for frøken Markles sikkerhed og er dybt skuffet over, at han ikke er i stand til at beskytte hende. Det kan ikke passe, at frøken Markle skal kastes ud i sådan en storm efter et par måneders forhold med ham, stod der.

- Han har bedt om, at denne pressemeddelelse bliver sendt ud, i håb om, at de personer i pressen, der har drevet denne historie fremad, kan stoppe op og reflektere, før der sker større skade.

Racismen varer ved

Racismen er dog ikke forsvundet. Flere aviser har lagt spalteplads til spekulationer om, hvorvidt der er plads til en fraskilt kvinde af blandet herkomst i kongefamilien.

Meghan Markles mor er sort, og hendes far hvid.

Senest har det kostet en partileder jobbet, at hans kæreste blev taget i at sende racistiske beskeder om, at Meghan Markle og sorte mennesker generelt er grimme.

Først blev hun suspenderet, og for et par dage siden blev Henry Bolton, der var formand for Storbritanniens EU-kritiske parti UKIP, stemt hjem af medlemmerne.

Men brevet er det første direkte angreb på kongefamiliens unge par.

Pulverbrev kort før kongeligt bryllup

Pulverbrevet ankom til St. James Palace, der ligger lige ved siden af Buckingham Palace, hvor flere medlemmer af kongefamilien bor, mandag i sidste uge.

Dagen efter modtog Storbritanniens indenrigsminister, Amber Rudd, et lignende brev, og det undersøges nu, om de to sager hænger sammen.

Meghan Markle og Prins Harry var aldrig i fare, da de bor på Kensington Palace i den anden ende af Hyde Park.

Men det stiller store og nye krav til sikkerheden omkring det royale par, der skal giftes den 19. maj og før da har en kalender fuld af offentlige arrangementer.

En talsmand for St. James Palace afviser at udtale sig over for pressen og henviser til Scotland Yard, skriver The Guardian.