Udland

Madonna: Min søn bliver præsident i Malawi

Madonna mener, at adoptivsønnen David en dag kan blive præsident. SIPHIWE SIBEKO / Scanpix Denmark

Superstjernens 12-årige søn er adopteret fra det afrikanske land Malawi, hvor hun regner med, at han når helt til tops en dag.

Madonna har på Twitter skrevet, at hendes søn, David Banda, er Malawis kommende præsident.

David Banda er den ældste af Madonnas børn. Da hun adopterede ham, reagerede malawierne. Loven siger nemlig, at for at adoptere et barn fra Malawi skal forældrene bo et år i landet, før de kan rejse hjem med barnet.

Den betingelse lykkedes det Madonna at smyge sig udenom. Hun sagde i tv-programmet 'The Oprah Winfrey Show', at der på det tidspunkt ikke var nogen skrevne regler for adoption til udlandet.

Madonna har i alt seks børn, hvoraf fire er adopteret fra Malawi. Med sin udmelding ripper hun op i den gamle konflikt med hende selv på den ene side og Malawis myndigheder på den anden.

BBC skriver, at Malawi i 2013 beskyldte Madonna for at true embedsmænd i landet for at få adoptionen igennem. Hun skal også have overdrevet sine egne bidrag til Malawi og have krævet VIP-behandling.

På den anden side siger Madonnas manager, at Malawis regering har et horn i siden på sangerindens velgørenhedsorganisation Raising Malawi, som hun grundlagde i 2006, samme år som hun adopterede David.

Hun er en af de største bidragsydere i Malawi

Men i 2009 afviste en domstol at lade Madonna adoptere en pige med den begrundelse, at hun ikke havde boet der et år. Afgørelsen blev appelleret, og Madonna kunne rejse hjem med sit andet barn, pigen Mercy James.

Sidste år fik hun igen lov. Madonna blev mor til tvillingerne Esther og Stella Mwale.

Madonna ses her med sine børn ved en åbning af et hospital i Malawi sidste år.

På trods af protester i Malawi er den amerikanske popsanger ikke bare ”a material girl”. Gennem Raising Malawi er hun en af de største private bidragsydere i det afrikanske land.

Hun har på et tidspunkt, før hun gik ind i velgørenhedsarbejde, sagt til People! Magazine:

- Jeg er den heldigste i verden. Jeg har så meget, men jeg føler ikke, at jeg gør nok for at hjælpe folk.

Kort tid efter kom hun i kontakt med en kvinde fra Malawi, som fortalte hende om Malawis svære situation. I 2006 besøgte Madonna det ludfattige land for første gang – og blev chokeret.

- Det var som en koncentrationslejr

- Jeg følte, det var som at være i en koncentrationslejr. Der var ikke nok senge, og folk lå og døde af AIDS, malaria og underernæring. Jeg havde børn, og jeg stod og så på børn, der snart ville blive forældreløse eller allerede var det.

Det var Madonnas første besøg i Afrika.

– Jeg vidste med det samme, at jeg ønskede at hjælpe.

Hun grundlagde derfor Raising Malawi, som hjælper forældreløse og udsatte børn med sundhed, uddannelse og lokal støtte.

Om 12-årige David Banda så bliver præsident en skønne dag, må vi vente nogle år med at se.