Udland

Donald Trump: Oprah vil blive besejret som alle de andre

Oprah Winfrey.

Det er ikke første gang, at Donald Trump kommenterer på rygtet om Oprah Winfrey som præsidentkandidat.

USA’s præsident, Donald Trump, langer ud efter talkshow-værtinden Oprah Winfrey på Twitter, efter at hun mandag morgen dansk tid interviewede et panel i programmet '60 minutes'.

Donald Trump kalder Oprah Winfreys præstation for ”usikker”. Desuden kalder han hendes spørgsmål for ”farvede” og hendes fakta for ”falske”.

- Jeg håber, at Oprah stiller op (som præsidentkandidat, red.), så hun kan blive udstillet og besejret ligesom alle de andre, skriver Trump.

Oprah Winfrey stod i spidsen for en debat med 14 personer fra Michigan. Syv personer, der stemte på Trump, og syv, der ikke gjorde.

- Et år inde i Donald Trumps præsidentperiode er amerikanerne fortsat opdelt og ofte ikke villige til at lytte på, hvad den anden side har at sige, sagde Oprah Winfrey ifølge Politico i sin introduktion til debatten.

Har tidligere afvist

Oprah Winfrey afviste selv i slutningen af januar, at hun kunne finde på at stille op til det næste amerikanske præsidentvalg i 2020.

- Det er ikke noget, der interesserer mig. Det ligger ikke i mit dna, sagde hun til magasinet Instyle.

Spekulationerne om, hvorvidt hun kunne blive Demokraternes næste præsidentkandidat, tog ellers for alvor fart, efter at hun holdt en brandtale ved årets Golden Globes, da hun modtog en ærespris.

- I for lang tid er kvinder ikke blevet hørt eller troet på, hvis de turde sige sandheden om de magtfulde mænd. Men deres tid er forbi, lød det blandt andet fra Oprah Winfrey i talen.

Førte kampagne for Obama

Oprah Winfrey førte kampagne for Barack Obama i 2008 og støttede Hillary Clinton i 2016. Under Hillary Clintons kampagne talte hun blandt andet om, at det var på tide med en kvindelig præsident.

- Amerika, det er på tide, vi tager den beslutning, lød det ifølge CNN fra Oprah Winfrey, som tilføjede, at det ville være et historisk øjeblik for kvinder.

Trump: Ville være sjovt

Mandagens Twitter-udmelding fra Donald Trump er ikke første gang, at han kommenterer spekulationerne om Oprah Winfrey som sin næste udfordrer.

På et pressemøde den 25. januar var det en optimistisk Trump, der forholdt sig til de svirrende rygter. Her sagde han blandt andet, at han kan slå Oprah.

 - Jeg kender hende meget godt. Jeg kan lide Oprah. Jeg tror ikke, at hun stiller op, sagde han ved den lejlighed ifølge The Guardian.

Korrespondent: Hun har en chance

TV 2s korrespondent i USA Jesper Steinmetz har tidligere vurderet, at Oprah Winfrey har en reel chance for at vinde, hvis hun beslutter sig for at stille op.

- Donald Trump har vist, at man med hans baggrund uden politisk erfaring har en chance og kan vinde præsidentposten. Det er det samme, der gælder for Oprah Winfrey.

- Hun har haft sit eget talkshow, hun er den rigeste kvinde i den amerikanske underholdningsindustri, og hun er fantastisk dygtig. Ikke bare til at få folk i tale, men også til det med penge. Og det er penge, der tæller i det her samfund, lød hans vurdering, da rygterne tog fart efter Golden Globes.

Når Donald Trump kan blive præsident uden politisk erfaring, så kan Oprah Winfrey også, siger korrespondent Jesper Steinmetz.

Oprah Winfrey har adskillige jobs. Hun er direktør for tv-kanalen OWN (Oprah Winfrey Channel) og er korrespondent på nyhedsmagasinet '60 Minutes'.

Samtidig er hun investor i en række virksomheder såsom Weight Watchers.