Udland

Ofres venner siger nej tak til Trumps bønner efter skoleskyderi i USA

- Medmindre du gør noget ved våbenlovgivningen, så ingen andre skal opleve, hvad min skole har, så hold din mund, skriver en elev.

- Jeg vil ikke have dine kondolencer, dit skide røvhul.

- Mine venner og lærere blev skudt. Flere af mine klassekammerater er døde.

Sådan starter et tweet fra en bruger, der kalder sig Sarah og ifølge CNN er elev på Marjory Stoneman Douglas High School, hvor 17 elever og lærere onsdag blev dræbt af den 19-årige tidligere elev Nikolas Cruz.

Sarahs tweet er blevet spredt vidt og bredt og havde torsdag fået 65.000 retweets og over 150.000 likes.

- Gør noget i stedet for at sende bønner. Bønner løser ikke det her. Men våbenkontrol vil forhindre det i at ske igen, skriver Sarah.

Skoleelever langer ud efter Trump

I et nyt tweet skriver hun, at hun beklager det hårde sprog, men at hun holder fast i budskabet om, at der er brug for handling.

Men hun er langt fra den eneste, der langer ud efter præsident Donald Trump og siger nej tak til hans bønner på Twitter og i en tv-transmitteret tale.

Skyderiet er det 18. ved en skole i USA - alene i år.

Og flere skolekammerater og familiemedlemmer opfordrer til politisk handling i kølvandet på det voldsomme skoleskyderi i Florida.

Præsidenten har ellers kaldt den formodede gerningsmand "mentalt forstyrret" og opfordret folk til at anmelde den slags til myndighederne.

Men det preller af på de mange protesterende skoleelever.

- Medmindre du har tænkt dig at gøre noget ved våbenlovgivningen, så ingen andre skal opleve, hvad min skole har, så hold din mund, skriver Morgan Williams.

FBI har siden skyderiet erkendt, at man var blevet advaret om den 19-årige Nikolas Cruz.

En anden skoleelev forlanger svar af præsident Donald Trump.

- Hvorfor var en studerende i stand til at terrorisere min skole, hr. præsident, skriver en bruger, der kalder sig Nikki, på Twitter.

Vrede elever: Hold venligst kæft

De studerende på den ramte high school har også reageret på, at den konservative politiske kommentator og tv-vært Tomi Lahrens opfordrer venstrefløjen til at lade de pårørende sørge, før den begynder med sin "anti-våben-dagsorden".

- Et våben har dræbt 17 af mine klassekammerater. Et våben har traumatiseret mine venner, skrev en bruger ved navn Kyra torsdag på Twitter.

- Hele min skole er traumatiseret efter denne tragedie. Det kunne have været forhindret. Hold venligst kæft, Tomi.

Og hun var ikke den eneste skoleelev, der fløj til tasterne.

- Jeg gemte mig i et skab i to timer. Det handler om våben, skrev en bruger, der kalder sig Carly, torsdag eftermiddag på Twitter.

- Våben giver disse modbydelige mennesker muligheden for at dræbe andre mennesker. Det her handler om våben, og det handler om alle de mennesker, hvis liv fik en brat ende på grund af våben.

Lærer: Regeringen har "svigtet" vores børn

Masseskyderier i USA sparker igen og igen gang i debatten om landets meget omdiskuterede våbenlov, hvor demokrater og andre stemmer forlanger en stramning af loven, mens højrefløjen peger på, at den er god nok - så længe den efterleves ved kassen i våbenbutikker.

Men denne gang har ofrenes venner og familie, andre skolelever og selv lærere for alvor blandet sig i debatten.

Og republikanernes argumenter preller for eksempel af på en af lærerne fra Marjory Stoneman Douglas High School, der torsdag tog bladet fra munden på CNN og sagde, at USA's regering havde "svigtet" de studerende.

- Vi gjorde alt, hvad vi skulle gøre. Broward Countys skolesystem har forberedt os på denne situation. Og at vi alligevel har så mange ofre, det er i hvert fald for mig meget følelsesladet, sagde Melissa Falkowski.

- For jeg føler, at i dag har vores regering, vores land svigtet os og svigtet vores børn ved ikke at sørge for vores sikkerhed.

150.000 elever har oplevet skud

En analyse lavet af Washington Post viser, at over 150.000 amerikanske skoleelever har oplevet skud på skolens område siden skoleskyderiet på Columbine High i 1999, hvor 12 blev dræbt og 24 såret, da to elever gik amok med våben og bomber, der aldrig gik af.

Nu kan avisen føje omkring 3000 ekstra elever til den liste.

Den formodede gerningsmand Nikolas Cruz blev anholdt kort efter skyderiet og har foran en dommer tilstået 17 gange overlagt mord.