Træner brugte sig selv som skjold mod skoleskyders kugler

Politiet mener, at gerningsmanden udløste brandalarmen for at få så mange elever ud af skolebygningen som muligt, før han begyndte at skyde.

17 personer blev i går dræbt i et skoleskyderi på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. Én af dem var skolens fodboldtræner, Aaron Feis, som også arbejdede som sikkerhedsvagt på skolen.

Ifølge flere øjenvidner brugte Aaron Feis sig selv som menneskeskjold, og reddede på den måde flere elever fra gerningsmandens kugler.

- Uselvisk beskyttede han eleverne mod gerningsmanden, da han selv blev skudt. Han døde som en helt. Han vil altid være i vore hjerter og minder, skriver MS Douglas Football i et tweet.

En af fodboldspillerne på holdet har også tweetet om Aaron Feis' heltegerning.

Troede, det var en brandøvelse

Torsdag aften har gerningsmanden Nikolas Cruz tilstået skyderiet på Marjory Stoneman Douglas High School, skriver nyhedsbureauet AP. Samtidig er det kommet frem, at Cruz gik på McDonalds efter skyderiet.

Umiddelbart før skyderiet begyndte, troede en gruppe studerende på skolen, at der var tale om en ny brandøvelse. En sådan øvelse havde nogle få timer tidligere medført, at de måtte forlade deres klasseværelser.

Så da alarmen lød igen onsdag eftermiddag kort før skoledagens slutning, var det naturligt at antage, at der stadig var en brandøvelse i gang.

Ifølge BBC mener politiet, at gerningsmanden måske udløste brandalarmen for at få så mange elever ud af skolebygningen som muligt, før han begyndte at skyde.

- Området er lamslået af chok og sorg

Men det var på det tidspunkt, at den 19-årige Nikolas Cruz, bevæbnet med en gasmaske, røggranater og mange halvautomatiske våbenmagasiner, begyndte at skyde med sit halvautomatiske våben.

Han dræbte 17 og sendte hundredvis på en desperat flugt ned gennem gaderne omkring skolen.

- Hele vores område er lamslået af chok og sorg, siger Robert Runcie, som er tilsynsførende for skoledistriktet i Parkland - en times kørsel nord for Miami.

Myndighederne har endnu ikke noget klart billede af, hvad der kan have været et motiv for Cruz, udover at han var blevet bortvist fra skolen, som har omkring 3000 elever.

Studerende, som kendte ham, siger, at han var en meget svingende person, hvis sære adfærd fik andre til at opgive at have kontakt til ham.

Cruz gjorde ikke modstand, da politiet førte ham væk en times tid efter skyderiet.