Udland

Svindler skal i fængsel - tjente over 100.000 kroner på højhusbrand

Dommeren lagde vægt på, at Anh Nhu Nguyen begik svindelnummeret med den ”fulde viden om, hvad konsekvenserne var”.

53-årige Anh Nhu Nguyen blev sidste år taget i at slå plat på tragedien i Grenfell Tower i London, hvor mindst 80 mennesker mistede livet i en storbrand.

Han modtog nemlig både penge, tøj, mad, elektronik og et hotelværelse til en samlet værdi af over 100.000 kroner, fordi han påstod, at hans kone og søn var omkommet i branden.

Der var bare et problem. Hans historie var det pure opspind. Han boede nemlig flere kilometer fra Grenfell Tower, og havde altså ikke været i nærheden af branden.

Fik 21 måneders fængsel

Han blev afsløret, fordi han gav flere forskellige lejlighedsnumre, da han blev spurgt, hvor han boede. Han opgav både lejlighedsnumre, der ikke eksisterede, og lejlighedsnumre, hvor andre ofre for branden boede.

Fredag fik han så sin dom i Southwark Court. Dommen lød på 21 måneders fængsel, skriver BBC.

Dommeren lagde vægt på, at Anh Nhu Nguyen begik svindelnummeret med den ”fulde viden om, hvad konsekvenserne var”.

- Endnu mere chokerende forårsagede det angst, vrede og stress for mange af de familier, der mistede alt i tragedien, sagde dommer Philip Bartle.

Anh Nhu Nguyen, der tidligere har erklæret sig skyldig i bedrageriet samt i at lyve for at opnå et pas, viste ifølge BBC ingen reaktion, da han modtog dommen.

Har benyttet sig af mindst 17 aliaser

Ifølge The Guardian havde Anh Nhu Nguyen i forvejen 28 domme for 56 lovovertrædelser. Herunder tyveri, brandstiftelse, svindel og grov fysisk skade. Desuden har han benyttet sig af mindst 17 aliaser.

Kort efter branden, der medførte overskrifter i det meste af verden, fortalte han flere medier, at han var flygtet fra 15. etage i etageejendommen sammen med sin 12-årige søn og sin kone.

Han fortalte desuden, at flammerne havde ødelagt alt, han ejede, og at han var blevet væk fra sin familie under flugten. Han fortalte også, at han prøvede at få sin familie til Storbritannien fra Hong Kong, så de kunne deltage i konen og sønnens begravelse.

Anh Nhu Nguyen nåede blandt andet at blive fotograferet med den britiske prins Charles, inden løgnene blev afsløret, og han blev anholdt to dage efter.