Udland

Smadrer 20 luksusbiler for at skræmme smuglere

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, har nådesløst slået kriminelle ihjel i kampen mod narkotika. Nu går han hårdt efter smuglere

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, slår nu hårdt ned på smuglere ved at smadre 20 af deres luksusbiler, som en bulldozer tirsdag kørte hen over.

Hans nådesløse krig mod narkohandlere i landet siden 2016 har ført til tusindvis af drab og fængslinger, der er blevet voldsomt kritiseret internationalt. Især fordi mange er blevet likvideret uden grund.

Slagnummeret i smuglerkrigen var 20 biler af mærkerne Porche, BMW, Mercedes, Jaguar og Corvette Stingray, der stod parkeret ved siden af hinanden i Manila.  

Den 72-årige præsident var selv til stede ved smadringen af bilerne iført en hvid sikkerhedshjelm. Her blev de indsmuglede biler, hvoraf enkelte var over 600.000 kroner værd, reduceret til skrot på tre minutter.

- Nu kan I køre dem til skrothandleren. Nu kan andre lave legetøjsbiler af dem, sagde præsidenten ifølge Reuters.

De filippinske toldmyndigheder beslaglagde sidste år for næsten 18 millioner kroner indsmuglede biler til landet.  Og de destruerede ligeledes for 15 millioner kroner cigaretter med falsk banderole på pakkerne.

- Vi vil vise, at det ikke betaler sig ikke at betale skat og afgifter i Filippinerne, så de kan lige så godt lade være med at snyde, sagde Dutertes finansminister, Carlos Dominguez, til pressen lige før bulldozeren blev sluppet løs på de 20 skinnende biler i Manilas havn. 10 andre dyre smuglerbiler blev ødelagt på samme måde ved to andre aktioner i byerne Davao og Cebu.