Donald Trump

Trump slutter fred med afrikanske ledere efter 'lortelande'-historie

Et brev fra Donald Trump har fået de afrikanske lande til at afstå fra at kræve en undskyldning fra præsidenten.

54 afrikanske lande krævede i starten af januar, at den amerikanske præsident, Donald Trump, skulle trække påståede udtalelser om flere afrikanske lande tilbage og undskylde.

Ifølge flere amerikanske politikere og medier havde Trump kommet med nedsættende udtalelser om flere afrikanske lande og Haiti. Han havde angiveligt kaldt landene for "lortelande".

Nu trækker de afrikanske lande kravet om en undskyldning tilbage. Det sker fordi Donald Trump har sendt et brev, hvor han udtrykker sin respekt for det afrikanske kontinent.

Det skriver Nyhedsbureauet Reuters.

De afrikanske ledere mødtes i Etiopien. Formålet var oprindeligt at anmode Trump om en undskyldning for kommentarerne, som Trump benægter at have udtalt.

Dyb respekt

Men et brev fra Donald Trump, som blev sendt den 25. januar, fik ifølge Reuters de afrikanske ledere på andre tanker.

- Jeg vil understrege, at USA har dyb respekt for Afrikas befolkning, og mit engagement for et stærk og respektfuldt forhold til de afrikanske lande, holder jeg fast ved, skriver Donald Trump blandt andet i brevet.

Han tilføjer, at USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, vil rejse til Afrika på et udvidet visit.

Afviser udtalelsen

Trumps udtalelse om de afrikanske lande skulle have fundet sted under et lukket møde i Det Hvide Hus, hvor der blev diskuteret en lov, som har til hensigt at beskytte immigranter fra lande som Haiti, El Salvador og flere afrikanske lande. 

Præsidenten skulle ifølge flere kilder have sat spørgsmålstegn ved, hvorfor USA skulle byde flere afrikanere og folk fra Haiti velkommen. Desuden skulle han have sagt, at USA i stedet burde tiltrække flere folk fra lande som Norge.

Men i et opslag på Twitter afviste Donald Trump udtalelsen.

- Det sprog, jeg anvendte under Daca-mødet var barskt, men dette var ikke det sprog, der blev brugt. Hvad der var virkeligt barskt, var det verdensfjerne forslag, som blev fremlagt - et stort tilbageslag for Daca, skriver han.