Udland

66-årig canadisk gartner kan være frygtet seriemorder

Bruce McArthur på en selfie fra de sociale medier. HANDOUT / Ritzau Scanpix

Politiet i Toronto frygter, at Bruce McArthur har adskillige mord på samvittigheden.

Siden 2012 er fem mænd på mystisk vis forsvundet i Canadas største by, Toronto. 

Men nu er én mand blevet sigtet for alle fem mænds forsvinden, og meget tyder på, at politiet har fået fingrene i en seriemorder.

Den sigtede er en 66-årig hvidhåret gartner ved navn Bruce McArthur, og politiet frygter, at han kan have endnu flere mord på samvittigheden. Det skriver britiske BBC.

Frygt blandt homoseksuelle

En af de dræbte mænd, 49-årige Andrew Kinsman, havde tilsyneladende et seksuelt forhold til Bruce McArthur, inden han forsvandt i juni sidste år. 

Andrew Kinsman, en af de personer, som Bruce McArthur er sigtet for at have dræbt.

Men derimod har politiet ikke kunnet finde nogen seksuel forbindelse mellem McArthur og de fire andre forsvundne mænd, som han er sigtet for at have dræbt. Dog færdes i alt tre af de fem forsvundne mænd i det homoseksuelle miljø i Torontos bydel The Village.

Ud over Andrew Kinsman er der tale om den 44-årige Selim Esen, som forsvandt i april sidste år, den 58-årige Majeed Kayhan, som blev meldt savnet tilbage i 2012, den 50-årige Soroush Marmudi, hvis familie meldte ham savnet i 2015 og den 47-årige Dean Lisowik, som aldrig er blevet meldt savnet, men som boede på et herberg i Toronto.

Dean Lisowick, en af de personer, som Bruce McArthur er sigtet for at have dræbt.

Politiet mener dog, at han blev myrdet i en periode mellem maj 2016 og juli 2017. 

Undersøger flere steder

Således var det også det homoseksuelle samfund i Toronto, som i månedsvis havde forsøgt at råbe myndighederne op omkring en stribe mystiske forsvindinger i miljøet. Det fik i december myndighederne til at forsøge at mane til ro.

Men frygten viste sig at være berettiget.

En selfie af Bruce McArthur fra hans sociale medier.

Og tidligere på måneden kunne politiet så informere om, at Bruce McArthur var blevet anholdt og sigtet for to mord. Og i mandags blev han sigtet for yderligere tre mord. 

I mellemtiden er politiet gået i gang med at undersøge flere bygninger i Toronto på grund af en mistanke om, at den 66-årige gartner har slået til flere gange. Også McArthurs hjem og de bygninger han brugte til at opbevare sine redskaber bliver undersøgt.

- Efterforskningen omfatter bestemt mere end det homoseksuelle miljø, det omfatter hele Toronto by, siger efterforskningsleder fra Toronto Politi Hank Idsinga ifølge BBC. 

Tre lig fundet

Indtil videre er tre uidentificerede lig fundet i ejendomme, som har forbindelse til Bruce McArthur. Men det er endnu uvist, om der er tale om de jordiske rester af nogle af de fem mænd, som McArthur er sigtet for at have dræbt.  

Politiet har ikke frigivet detaljer om, hvordan McArthur menes at have myrdet sine ofre. Men ifølge efterforskningsleder Hank Idsinga har han taget tiltag "for at skjule sine spor". 

- Vi tror, der er flere ofre derude, og jeg har ingen idé om, hvor mange flere der dukker op, siger han. 

Derfor opfordrer politiet nu alle personer, som har været kunder hos Bruce McArthur, til at kontakte politiet.

Selim Esen er endnu en af de mænd, som Bruce McArthur er sigtet for at have myrdet i Toronto.
Bruce McArthur er også sigtet for at dræbe denne mand ved navn Majeed Kayhan.
Et udateret foto fra Toronto Politi viser Soroush Mahmud, som Bruce McArthur også er sigtet for at have dræbt.