Udland

Hillary Clinton gjorde grin med Donald Trump i Grammy-show

Den tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton overraskede ved at læse op fra den omdiskuterede bog 'Fire and Fury', der handler om Donald Trump.

Musikeren Bruno Mars var den helt store vinder ved årets Grammy-prisuddeling i New York, men det er Hillary Clinton, som tager overskrifterne efter nattens show. 

Den tidligere præsidentkandidat medvirker nemlig i en sketch i forbindelse med Best Spoken Word-prisen (bedst talte ord, red.), hvor hun gør grin med Donald Trump.

Hillarys oplæsning sidder i skabet

Den godt to minutter lange sketch viser flere store stjerner læse op fra den Trump-kritiske bog ’Fire and Fury’, dog uden at aftenens vært James Corden virker tilfreds. Hverken Cher eller rapperen Snoop Dogg er gode nok til at læse op, synes han. Men så kommer Hillary Clinton. Hun begynder at læse op med ansigtet gemt bag bogen, og da hun afslører sig selv ved at sænke bogen, bryder publikum i salen ud i jubel.

Passagen handler om Donald Trumps frygt for at blive forgiftet.

- Derfor yndede han at spise på McDonald’s, hvor ingen vidste, han ville komme, og maden var sikker og forproduceret, læser Hillary Clinton op fra den kontroversielle bog.

Og den oplæsning er tilsyneladende helt perfekt, for James Corden bryder ind og siger: ”Der var den. Den sad lige i skabet”.  

Se hele sketchen her:

Sketchen fra Grammy-prisuddelingen er gået viralt på Twitter, der blandt andet var hurtige til at fange henvisningen til Hillary Clintons rigtige Grammy-pris i 'Spoken Word'-kategorien. Den vandt hun for oplæsningen af sin bog ’It Takes A Village’, der blev udgivet i 1996, mens hun var førstedame.

Bog udstiller Trump som inhabil

I 2016 kæmpede Hillary Clinton og Donald Trump om præsidentembedet. Til stor overraskelse for mange analytikere tabte Hillary Clinton valget, og dermed blev Donald Trump indsat som USA's 45. præsident den 20. januar 2017.

Bogen 'Fire and Fury' beskriver tiden op til og efter indsættelsen som kaotisk og udstiller Donald Trump som inhabil til jobbet som præsident. Den er angiveligt baseret på mere end 200 interviews med præsidenten og folk i og omkring Det Hvide Hus. Præsidenten selv kalder forfatteren for "fuld af løgn".

På bare et enkelt døgn gik bogen fra at være nummer 48.449 til nummer 1 på Amazons salgsliste. Bogen er blevet solgt i over 1,7 millioner eksemplarer. Det skriver CNN.

Det årlige Grammy Awards er den amerikanske musikbranches modstykke til filmens Oscar. Søndag aften var det den 60. gang, de ikoniske statuetter blev delt ud.