Udland

Red Barnet under angreb i Afghanistan: - Vi er knuste

Terrorgruppen Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, hvor mindst to er blevet dræbt.

Tidligt på formiddagen gik bevæbnede mænd målrettet til angreb på Red Barnets kontor i Jalalabad i Afghanistan. Det oplyser en talsmand for lokalregeringen i Nangarhar-provinsen ved navn Attaullah Khogyani.

- Omkring klokken 9.10 detonerede en selvmordsbomber en bilbombe ved indgangen til Red Barnets bygning i politidistrikt tre i Jalalabad. En gruppe af bevæbnede mænd trængte efterfølgende ind i bygningen, siger han.

Mindst 14 sårede

Mindst to personer meldes indtil videre dræbt i angrebet. Det drejer sig ifølge Khogyani om en politibetjent og en civil. 

En talsmand for Nangarhars regionale hospital oplyser til nyhedsbureauet AP, at mindst 14 er såret.

Terrorgruppen Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. Det oplyser terrorgruppens nyhedsbureau, Amaq. Der er dog ikke blevet fremlagt nogen beviser på, at det virkelig er Islamisk Stat, der står bag. 

- Vi er knuste

Red Barnet afviser på nuværende tidspunkt at lade sig interviewe om sagen til TV 2, men har sendt en skriftlig udtalelse.

- Vi er knuste over nyheden om, at vores Red Barnet-kontor i Jalalabad i Afghanistan denne morgen er blevet angrebet af bevæbnede mænd, der stormede bygningen omkring klokken ni lokal tid. Vi bekymrer os først og fremmest for vores ansattes sikkerhed. Vi venter på yderligere information fra vores ansatte og kan ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt, står der i udtalelsen.

Ikke ualmindeligt

Red Barnet er ikke den eneste internationale organisation, der er blevet udsat for angreb i Afghanistan den seneste tid. Det forklarer TV 2s korrespondent Simi Jan.

- Desværre er det ikke usædvanligt i Afghanistan, at nødhjælpsorganisationer har været under angreb. I oktober neddroslede Røde Kors deres mission i Afghanistan, fordi de mistede flere af deres medarbejdere tidligere på året, siger hun.

Og organisationerne er ikke noget tilfældigt mål, vurderer hun.

- Der er symbolværdi i at gå efter de internationale organisationer, som militante grupper anser som fjender. Og der er symbolværdi i at angribe udenlandske organisationer, fordi de på den måde får deres propaganda ud, og de får vist både omverdenen og regeringen, at de kan gennemføre angrebet, og at regeringen ikke har styr på noget. Det er i dén grad en måde at destabilisere en i forvejen meget ustabil regering på, siger hun.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Red Barnet indstillet deres aktiviteter i Afghanistan som følge af angrebet.