Udland

Nikolaj Coster-Waldau er blevet til frimærke i Storbritannien

Briterne kan nu sende breve med et styk påklistret Jamie Lannister fra 'Game of Thrones'. Ferrari / Scanpix Denmark

Særudgave af frimærker baseret på tv-serien 'Game of Thrones' kan fra tirsdag købes på de britiske posthuse.

Er man frimærkesamler og samtidig fan af tv-serien 'Game of Thrones', er det britiske postvæsen klar med en lækkerbisken.

Royal Mail lancerer tirsdag en samling frimærker med de mest populære karakterer fra serien. Og blandt de ti udvalgte er Jaime Lannister, der spilles af danskeren Nikolaj Coster-Waldau.

Entusiaster har de seneste uger kunnet forudbestille en komplet samling af frimærkerne på Royal Mails hjemmeside. Og fra tirsdag kan de købes på posthuse overalt i Det Forenede Kongerige.

Markant britisk islæt

Ud over de ti karakterer består samlingen af yderligere fem mærker. Blandt andet med jerntronen, drager og skurken The Night King. Også seriens store ulve optræder på et frimærke.

- Vi fejrer 'Game of Thrones' med en episk, ny samling af frimærker. De vil på samme måde som serien blive populære, skriver Royal Mail.

At det britiske postvæsen hylder den amerikanske successerie skyldes ifølge BBC, at 'Game of Thrones' har et markant britisk islæt. Størstedelen af afsnittene er således optaget i Nordirland med hovedsagelig britiske og irske skuespillere.

The new Game of Thrones stamps are coming. Pre-order yours today.

Posted by Royal Mail Stamps & Collectibles on Wednesday, January 3, 2018

Deriblandt stjerner som Emilia Clarke, Kit Harington og Maisie Williams, der optræder på frimærkerne som henholdsvis Daenerys Targaryen, Jon Snow og Arya Stark.

Blandt Star Wars og Harry Potter

Coster-Waldau samt amerikaneren Peter Dinklage, der spiller Tyrion Lannister, er de eneste udenlandske skuespillere i samlingen.

Det er ikke første gang, at Royal Mail har ladet sig inspirere af underholdningsbranchen samt kunst og kultur. Da postselskabet i 2015 kunne fejre 50 år med særudgaver af frimærker, kunne man blandt de 2663 forskellige designs finde både 'Star Wars'- og 'Harry Potter'-udgaver.

Den nye særudgave kommer samtidig med, at HBO er i gang med optagelserne til den ottende og sidste sæson af 'Game of Thrones'. Afsnittene ventes at blive vist i 2019.