Udland

Donald Trump: Jeg er den mindst racistiske, du nogensinde har interviewet

Den amerikanske præsident understreger, at han ikke er racist efter udtalelse om Haiti og lande i Afrika.

USA's præsident, Donald Trump, fastslår, at han "ikke er racist".

Udtalelsen kommer, efter at han angiveligt kaldte Haiti og lande i Afrika for "lortelande" under en diskussion i Det Hvide Hus.

- Nej, nej. Jeg er ikke racist. Jeg er den mindst racistiske person, du nogensinde har interviewet. Det kan jeg sige dig, sagde Donald Trump søndag, da han blev konfronteret med sin udtalelse.

Trump nægter at have sagt "lortelande"

En udtalelse, der ifølge avisen Washington Post faldt i Det Hvide Hus under en diskussion med flere demokrater og republikanere.

Men Trump selv nægter at have sagt "lortelande" om stederne.

- Har du set, hvad de andre senatorer i rummet har sagt om mine udtalelser? Jeg sagde det ikke, lyder det fra Donald Trump.

Bakkes op af senator

En af dem, der var til stede, og som bakker præsidenten op, er den republikanske senator i staten Georgia ved navn David Perdue. Ifølge ham brugte Trump ikke det ord.

Samtidig beskylder Perdue en anden senator, demokraten Richard J. Durbin fra Illinois, for at være kommet med en "stor fejlgengivelse" af, hvad præsidenten sagde til mødet. Det skriver New York Times.

Havde glemt samtale

Både Perdue og en anden republikansk senator, Tom Cotton fra Arkansas, havde ellers tidligere udtalt, at de "ikke huskede, at præsidenten kom med de kommentarer specifikt".

Men i går, søndag, var de to senatorers hukommelse tilsyneladende forbedret, og de kom med de støttende bemærkninger til Trump. Det skriver samme medie.

Uheldigt tidspunkt

Striden om præsident Trumps ord og holdninger til mennesker med fremmede nationaliteter lander midt i forhandlingerne om den amerikanske finanslov, hvor reglerne for immigration spiller en stor rolle.

Der er især fokus på de flere hundredetusinde børn af illegale immigranter, der indtil for nylig har fået opholdstilladelse i USA. En regel, som Trump-administrationen har forsøgt at få ændret.