BLOG: Golden Globes med stjernerne er som en fest i roklubben

16x9
Jesper Steinmetz til 75. udgave af Golden Globe Awards Foto: Privatfoto.

TV 2s korrepondent havde en helt særlig aften ved en af de mest prestigefulde prisuddelinger.

- I’m SO sorry, siger den smokingklædte mand, da vi støder ind i hinanden på vej ud under en af reklamepauserne. Jeg kigger op og konstaterer, at jeg er stødt ind i Justin Timberlake, eller han er stødt ind i mig, hvad han nu undskylder.

Så er man ligesom i gang med stjerneparaden her ved den 75. uddeling af Golden Globes. Og det er vitterligt alle – høj som lav – tyk som tynd, jeg møder her til aften.

Eller rettere: Det er løgn, for de er nærmest alle sammen tynde, alle de stjerner vi kender fra lærredet og skærmen.

Hemmeligheden er ganske enkel: De drikker vand gennem de tynde sugerør i de vandflasker, vi alle har fået udleveret ved indgangen.

De tyller ikke champagne i sig (som vi andre!) på deres vej ned ad den røde løber.

Visne stjerner

Jeg lægger især mærke til fotomodellen Heidi Klum, der har været i branchen i årevis, og som stadig ser super skarp og slank ud.

Hun må leve af vand. I hvert fald i aften.

For mens vi andre indtager et udmærket måltid med havtaske til hovedret og noget chokoladehalløj til dessert (som jeg dog sprang over), står frøken Klum stadig på den røde løber og suger vand op af sin vandflaske.

Det gælder i øvrigt alle filmstjernerne. Ingen sidder ved deres borde før få minutter før den live-transmitterede udsendelse.

Det forklarer så også, hvorfor mange af dem bliver ret så visne, inden aftenen er omme. For de holder sig ikke tilbage fra at drikke den elegante Moët & Chandon-champagne, som står i magnumflasker på alle bordene.

Drinks og sladder

Apropos drikkeri, så bliver Golden Globes gerne kaldt Oscar-uddelingens frække lillebror.

For hvor Oscar er pæn, nydelig og gammeldags kedelig, er der fut i lillebror – netop fordi stjernerne får lidt inden for vesten, når først showet er i gang.

I reklamepauserne går vi enten på toilettet eller ud i baren ved siden af festsalen, hvor drinksene er gratis. Og lad mig bare sige det, som det er: Filmstjerner sladrer ligeså meget over en gin og tonic, som vi andre gør.

Præget af skandalesager

Det er tydeligt at se, at dette års uddeling er noget helt særligt. Luften sitrer af uforudsigelighed.

For efter de seneste måneders afsløringer af beskyldninger om seksuelle overgreb, begyndende med filmproducenten Harvey Weinstein, ved alle, at noget særligt ventes at ske i aften.

Allerede ved ankomsten mærker vi, hvordan der i år er ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Flere barrikader er sat op, vores bil bliver bombescannet af hunde og spejle under bilen. Frygten er, at demonstranter i lyset af skandalesagerne vil forsøge at forpurre festen.

Den sorte tråd

Inde i salen går skandalerne og den afledte #MeToo-bevægelse igennem prisuddelingen som en rød – eller skal vi sige sort – tråd.

For ni ud af ti af skuespillerinderne er klædt i sort i sympati med ofrene for de seksuelle krænkelser.

Næsten samtlige taler berører temaet, og der er en stemning af overbevisende solidaritet. Det bliver igen og igen sagt fra scenen, at nu er det nok, og at kvinders historier skal høres, og at ingen skal ties ihjel.

Masser af kærlighed

På mange måder virker Golden Globes næsten som den årlige fest i roklubben, fordi det hele er så intimt, og alle kender hinanden og tydeligvis nyder gensynet med kollegerne.

Der er meget kærlighed i rummet i de tre timer, showet varer – og nej, det skyldes ikke kun champagne, for husk på: Heidi Klum og de andre slanke stjerner drikker kun vand. Ihvertfald når kameraerne er tændt.

Se alle vinderne af Golden Globes her:

Vindere af Golden Globe Awards 2018