Udland

En mand er død efter svensk metro-eksplosion

Hændelsen skete ved 11-tiden og metrostationen samt torvet ved metrostationen er afspærret.

Der har været en eksplosion ved metrostationen Vårby Gård syd for Stockholm. En mand i tresserne er død, mens en kvinde er blevet såret, men ikke alvorligt.

Det oplyser svensk politi.

Svensk politi mistænker, at det var en håndgranat, der eksploderede ved metrostationen.

- Det mest sandsynlige er, at det var en håndgranat, som eksploderede. Helt sikre kan vi dog ikke være, før teknikerne er klar med deres undersøgelse, hvilket sandsynligvis bliver senere i næste uge, siger indsatschef hos svensk politi Lars Bröm i en pressemeddelelse.

Politiet har afspærret området omkring metrostationen efter dét, som - svenske aviser skriver - er en håndgranat, der er eksploderet.

Københavns Politi følger med i Stockholm

En mand i tresserne og en kvinde i midt fyrrerne er blevet kørt til sygehuset. Sven-Erik Olsson oplyser til nyhedsbureauet TT, at der ikke er noget, der tyder på, at hændelsen specifikt var rettet mod de pågældende personer. Manden afgik efterfølgende ved døden.

Hændelsen skete ved 11-tiden og metrostationen samt torvet ved metrostationen er afspærret, oplyser politiet ifølge Aftonbladet.

Vårby Gård ligger cirka 15 kilometer fra centrum af Stockholm.

- Kunne høre eksplosion i spilbutik

Københavns Politi skriver på Twitter, at politiet "følger situationen i Stockholm nøje."

Ejeren af spilbutikken Vårby Spel, som ligger cirka 50 meter fra metroen, fortæller til nyhedsbureauet TT, at lyden fra eksplosionen kunne høres inde i butikken.

- Vi hørte eksplosionen. Da vi gik ud, så vi personer, som lå på jorden. Man bliver jo bange. Tænk, hvis der også skete noget i centrum, siger Abdullah Özmen.

 Der findes ingen tegn på, at kvinden og manden har været mål for et angreb. Politiet har ikke omtalt eksplosionen som en terrorhændelse.