Udland

Tyve stjal royale smykker til millioner midt i åbningstiden

Ved at blande sig med turister slap tyve væk, inden politiet fik afspærret området.

Tyve er sluppet af sted med historiske smykker med en værdi på mange millioner kroner, der var udstillet på Dogepaladset i Venedig i Italien.

Smykkerne var en del af Al Thani-samlingen, som består af 270 indiske smykker, der er op til 400 år gamle, og som har tilhørt Indiens royale familier, men som i dag ejes af et medlem af Qatars kongefamilie.

Smykkerne har været udstillet i Venedig siden starten af september, og sidste mulighed for at se smykkerne var onsdag. Og netop på udstillingens sidste dag slog dristige tyve til midt i Dogepaladsets åbningstid og stjal en broche og et par øreringe.

- Glasmontren var blevet åbnet, som var det en tindåse, mens alarmen, hvis den overhovedet virkede, gik sent i gang, fortæller Vito Gagliardi, chef for Venedigs politi.

Værdi på flere millioner kroner

De stjålne smykker var ikke blandt samlingens hovedattraktioner, og den deklarerede værdi var kun på omtrent 225.000 kroner. Politiet oplyser dog til italienske medier, at den reelle værdi på smykkerne, der består af guld, platin og diamanter, formentlig er mange millioner kroner.

Tyvene slog til allerede fra morgenstunden. Paladsets tyverialarm gik i gang ved 10-tiden, og inden politiet nåede at afspærre området, var personen eller personerne sluppet væk.

- Ved at blande sig med gæsterne lykkedes det gerningsmændene at slippe væk, siger Marco Odorisio, vicekommissær i Venedigs politi.

Uheldigvis for politiet er Dogepaladset en af Venedigs mest besøgte turistattraktioner og ligger placeret i udkanten af et af byens andre topattraktioner, Markuspladsen.

Venedigs politi vurderer, at siden de stjålne smykker er unikke, vil de være umulige at sælge.