Udland

Fly vendte om efter fire timer på grund af passager med forkert billet

Arkiv Yuya Shino / Scanpix Denmark

Der er ingen forlydender om, hvordan fejlen kunne ske. Flyselskabet vil nu undersøge, hvad der lå til grund for fejlen.

Et japansk fly måtte tirsdag vende om fire timer inde i en flyvning fra Los Angeles til Tokyo, fordi en passager ikke havde gyldig billet.

Det skriver The Guardian.

Passageren udgjorde ikke nogen sikkerhedstrussel. Men det var tilsyneladende lykkedes personen at komme ombord på flyet med en billet til et andet fly.

Sagen har fået stor opmærksomhed, fordi den amerikanske model Chrissy Teigen var med på flyet. Hun tweetede fra episoden til sine cirka 9,2 millioner følgere på det sociale medie.

- En første gang for mig. Fire timer inde i en 11 timers flyvning, og vi vender om, fordi vi har en passager, der ikke burde have været med på dette fly. Hvorfor… Hvorfor vi alle skal vende om, ved jeg ikke.

Chrissy Teigen, der havde taget flyet sammen med sin mand sangeren John Legend, fortsatte med at ytre sine frustrationer over hændelsen.

- Hvorfor blev vi alle straffet for denne ene persons fejl? Hvorfor ikke bare lande i Tokyo og sende den anden person tilbage? Hvordan er dette den bedste løsning?, spurgte hun blandt andet.

Ifølge Chrissy Teigen afhørte politiet flere af personerne på flyet, der sad i nærheden af passageren med den forkerte billet.

En talsmand for flyselskabet bag fadæsen, All Nippon Airways, fortæller til CNN, at det var flyselskabets sikkerhedsprocedure, der gjorde, at man valgte at vende om.

- Kabinepersonalet gjorde piloten opmærksom på, at en af passagererne var gået ombord på det forkerte fly, og piloten besluttede sig for at vende tilbage til lufthavnen, lyder det i en pressemeddelelse fra flyselskabet ifølge CNN.

Flyet var ialt i luften i syv timer og 57 minutter.

Der er ingen forlydender om, hvordan fejlen kunne ske. Flyselskabet vil nu undersøge, hvad der lå til grund for fejlen.