Udland

Tidligere ufo-chef: - Der er klare beviser på, at vi ikke er alene

Hovedmanden bag amerikansk ufo-program er overbevist om, at ”fremmed liv” har forsøgt at komme i kontakt med os.

Forleden løftede det amerikanske forsvarsministerium Pentagon sløret for et hidtil hemmeligholdt ufo-program, der kørte frem til 2012 med et årligt budget på godt 139 millioner kroner.

Nu står manden bag projektet frem og fortæller til CNN, at han er overbevist om, at ”fremmed liv” har forsøgt at komme i kontakt med os.

- Min personlige overbevisning er, at der er klare beviser på, at vi ikke er alene, siger Luis Elizondo til CNN.

En video fra det amerikanske forsvarsministerium af et "uidentificeret flyvende objekt" har de seneste par dage floreret på flere udenlandske medier. Videoen er angiveligt optaget fra et amerikansk jagerfly, og man kan høre piloterne diskutere og undre sig over det flyvende objekt.

Bryder alle regler om aerodynamik

’Advanced Aerospace Threat Identification Programme’ blev officielt skrinlagt for fem år siden, men der findes stadig embedsmænd under forsvarsministeriet, der undersøger meldinger om uidentificerede flyvende objekter, skriver The New York Times.

Luis Elizondo siger videre til CNN, at han ikke vil udelukke, at rumfartøjer fra fremmede planeter ligefrem har besøgt Jorden.

- Disse fartøjer viser karakteristika, som hverken USA eller andre nationer ifølge vores oplysninger i øjeblikket råder over. De bevæger sig på en måde og ligner noget, vi ikke tidligere har set. Disse fartøjer bryder alle kendte regler om aerodynamik.

Det var den demokratiske senator Harry Reid, der i sin tid tog initiativ til programmet.

Program kører måske videre i det skjulte

Pentagon understreger over for nyhedsbureauet Reuters, at programmet blev nedlagt i 2012.

- Det blev besluttet, at der var andre, højere prioriteter, der krævede finansiering, og at det var i forsvarsministeriets bedste interesse at foretage en ændring, siger Laura Ochoa, talsmand for Pentagon, til Reuters.

Hun vil dog samtidig ikke afvise, at ufo-programmet uofficielt lever videre et sted i forsvarsministeriet.

- Forsvarsministeriet tager alle trusler og potentielle trusler mod vores folk, vores aktiver og vores mission alvorligt, siger Laura Ochoa.

Harry Reid, der forlod Kongressen tidligere i år, siger, at han er stolt over ufo-programmet.