Udland

Norsk statsborger anholdt for spionage i Rusland

Norsk Røde Kors-medarbejder beskyldes for at have hjulpet ukrainske flygtninge på den norsk-russiske grænse.

Rusland siger, at det tilbageholder en norsk statsborger, som er mistænkt for spionage. Det skriver de russiske nyhedsbureauer RIA og Rosbalt med henvisning til en erklæring fra en domstol i Moskva.

Nordmanden er blevet anholdt af det russiske sikkerhedspoliti FSB.

Det norske udenrigsministerium bekræfter anholdelsen over for erhvervsavisen Dagens Næringsliv (DN).

- Udenrigstjenesten ved ambassaden i Moskva har været i kontakt med den fængslede, og vedkommende får bistand i henhold til de gældende retningslinjer for konsulær bistand til fængslede norske borgere i udlandet, siger kommunikationschef Frode Overland Andersen fra udenrigsministeriet til DN.

- På grund af den gældende tavshedspligt kan vi ikke kommentere sagen yderligere, tilføjer han.

Beskyldt for at videregive informationer

Ifølge det russiske sikkerhedspoliti skal nordmanden have givet informationer til både de norske myndigheder og til den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

Ifølge oplysningerne drejer det sig om en mand, der er repræsentant for Røde Kors. Han skal have hjulpet flygtninge fra Ukraine på grænsen mellem Rusland og Norge, skriver det norske nyhedsbureau TDN Direkt ifølge avisen DN.

TDN Direkt skal have sine oplysninger fra et russisk nyhedsbureau.

DN har været i kontakt med den norske ambassade i Rusland, som ikke vil kommentere sagen. Ambassaden henviser til det russiske udenrigsministerium.