Udland

Sygemeldt senator melder fra til afstemning om skattereform

John McCain er først tilbage i Washington til januar. Dermed er Republikanernes flertal bag reform i fare.

Den kræftsyge senator John McCain må melde afbud til en planlagt afstemning om Republikanernes skattereform på grund af en virusinfektion.

Det betyder, at republikanernes i forvejen papirtynde flertal bag udspillet bliver yderligere decimeret.

81-årige McCain vil på grund af sin sygdom ikke vende tilbage til Washington før januar, meddeler hans kontor søndag lokal tid.

Republikanerne har et flertal på 52-48 i Senatet. Med John McCain sygemeldt har partiet nu kun råd til at miste en enkelt stemme ved en kommende afstemning om skattereformen.

Ingen demokratiske eller uafhængige medlemmer af Senatet har således bakket op om Republikanernes omstridte skatteudspil. Reformen ventes at blive stemt gennem Repræsentanternes Hus med et komfortabelt flertal.

Reformen, der lægger op til at beskære både selskabsskatten og indkomstskatten, er blevet kritiseret for primært at tilgodese de rige.

Sidste mulighed for Trump

Det er præsident Donald Trumps sidste mulighed for at få gennemført et væsentligt stykke lovgivning i sit første år i Det Hvide Hus.

John McCain fik konstateret kræft i hjernen i juli. Han er dog i bedring og får behandling for sin virusinfektion, siger hans læge Mark Gilbert.

- En evaluering af hans underliggende kræft viser, at han reagerer positivt på den løbende behandling, siger Gilbert.