Udland

Trump-advokat utilfreds med Rusland-undersøgelse

Robert Muellers efterforskningshold afviser pure beskyldningerne.

Robert Mueller står lige nu i spidsen for en undersøgelse, om en eventuel indblanding fra Rusland under sidste års præsidentvalgkamp i USA.

Det gør Robert Mueller til en upopulær mand i Det Hvide Hus i Washington DC.  

Donald Trump har tidligere kaldt Muellers undersøgelse for en heksejagt, og anklaget undersøgelsen for at være Demokraternes forsøg på at finde en undskyldning for Hillary Clintons nederlag.

- Mens den falske russiske heksejagt fortsætter, griner to grupper over at have fået en undskyldning for deres nederlag. Demokraterne og russerne, har Trump tweetet. 

Nu er det metoderne bag Rusland-undersøgelsen som anfægtes af Trumps advokater.

Ifølge dem har Robert Mueller ikke opnået adgang til emails, der kan ende som bevismateriale i undersøgelsen, på lovlig vis.

I et brev til Senatet skriver Trumps advokat, at man 'ulovligt anskaffede privat materiale og private samtaler til brug for den særlige undersøger(...) og at forfatningssikrede rettigheder er blevet overtrådt i forbindelse med informationsdelingen'.

Skuldertræk til overs fra Mueller-holdet

Robert Mueller har imidlertid ikke meget til overs for anklagerne.

Talsmand Peter Carr understreger, at alle regler er blevet fulgt. 

- Når vi har fået emails i forbindelse med vores igangværende kriminelle undersøgelse, har vi sikret kontohaverens samtykke og den passende juridiske proces. 

Dokumenterne kommer fra tretten personer knyttet til Donald Trump. Blandt andet den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, der har indrømmet, at han løj over for FBI om indholdet af et møde med den russiske ambassadør.   

Første sigtelser er rejst

De første sigtelser er rejst i Muellers undersøgelse af Ruslands forsøg på at påvirke USA's præsidentvalg i 2016.

Kilder oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at en føderal storjury i Washington D.C. fredag har godkendt sigtelserne.

Amerikanske efterretningstjenester har tidligere bekræftet, at Rusland forsøgte at påvirke valget.

Mueller har frie hænder til at vælge sin stab, og han er ikke forpligtet til at holde justitsministeren orienteret om undersøgelsens forløb.

Som såkaldt særlig anklager har han beføjelser til at rejse tiltale mod eventuelle mistænkte i sagen.