Udland

Pentagon bekræfter hemmeligholdt ufo-program

En demokratisk senator var hovedmanden bag ufo-program under det amerikanske forsvarsministerium.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har i flere år brugt adskillige millioner dollar på at undersøge rapporter om ufo'er.

Det bekræftede Pentagon for første gang lørdag.

Ifølge The New York Times og Politico har USA årligt brugt 22 millioner dollar i perioden 2007 til 2012 på programmet, der var døbt "Advanced Aerospace Threat Identification Programme".

Det var den demokratiske senator Harry Reid, der i sin tid tog initiativ til programmet.

Programmet blev officielt skrinlagt i 2012, men der findes stadig embedsmænd under forsvarsministeriet, der undersøger meldinger om uidentificerede flyvende objekter, skriver The New York Times.

Nedlagt - men lever måske uofficielt videre

Pentagon understreger dog over for nyhedsbureauet Reuters, at programmet blev nedlagt i 2012.

- Det blev besluttet, at der var andre, højere prioriteter, der krævede finansiering, og at det var i forsvarsministeriets bedste interesse at foretage en ændring, siger Laura Ochoa, talsmand for Pentagon, til Reuters.

Hun vil dog samtidig ikke afvise, at ufo-programmet uofficielt lever videre et sted i forsvarsministeriet.

- Forsvarsministeriet tager alle trusler og potentielle trusler mod vores folk, vores aktiver og vores mission alvorligt, siger Laura Ochoa.

Harry Reid, der forlod Kongressen tidligere i år, siger, at han er stolt over ufo-programmet.

- Jeg mener, at dette er en af de gode ting, jeg har gjort i min tid i Kongressen. Jeg har gjort noget, som ingen andre har gjort før, siger han til The New York Times.